Antena 3 CNN Actualitate Cioloș, ordonanță-surpriză cu restricții pentru bugetari. Sindicate: Este o înțelegere Cioloș-Dragnea pentru austeritate

Cioloș, ordonanță-surpriză cu restricții pentru bugetari. Sindicate: Este o înțelegere Cioloș-Dragnea pentru austeritate

Cioloș, ordonanță-surpriză cu restricții pentru bugetari. Sindicate: Este o înțelegere Cioloș-Dragnea pentru austeritate
Sursa foto: Foto: gov.ro
de M.Z.    |    15 Dec 2016   •   16:36

Guvernul Cioloş impune măsuri de austeritate pe ultima sută de metri. Joi, în ultima şedinţă cu puteri depline, Executivul a avut pe masă o ordonanţă de urgenţă care amână drepturi pe care ar fi urmat să le primească bugetarii în 2017. 

Este un gest surprinzător pentru un guvern care e cu un picior afară din Palatul Victoria. 

Explicaţia oficială a fost: încadrarea în ţinta de deficit pentru anul viitor. 

Sindicate: Înțelegere Cioloș-Dragnea pentru austeritate

În acest caz, sindicatele acuză o înţelegere între premierul Dacian Cioloş şi președintele PSD, Liviu Dragnea, pentru austeritate.
Sindicaliștii sunt furioși și spun că este vorba de un pact între cei doi.

”Măsura afectează câteva sute de mii de persoane”, a spus președintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, joi, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

Potrivit acestuia, ordonanța va intra în vigoare cel mai probabil la trei zile de la publicarea în Monitorul oficial și o va prinde următorul guvern.

Astfel, Cartel ALFA solicită Guvernului să nu promoveze proiectul de Ordonanţă de Urgenţă privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2017, prin care se propune ca nici anul viitor să nu se acorde o serie de drepturi salariaţilor din sectorul bugetar, suspendate din 2010, reiese dintr-un comunicat al confederaţiei, transmis joi. 

”Proiectul de Ordonanţă de Urgenţă privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2017, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare se află pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi a Comisiei de dialog social de la Ministerul Finanţelor Publice. Prin acest proiect, pe lângă alte măsuri, Guvernul propune prelungirea neacordării şi pentru 2017 a unor drepturi pentru salariaţii din sectorul bugetar, precum premii, tichete de masă, prime de vacanţă şi vouchere de vacanţă, plata orelor suplimentare. (...) Confederaţia Naţională Sindicală 'Cartel ALFA' solicită Guvernului să nu promoveze acest proiect de Ordonanţă de Urgenţă, lăsând noului Guvern decizia şi elaborarea bugetului pentru anul 2017, asigurând dezbaterea publică necesară”, se menţionează în comunicat. 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close