x close

Dacian Cioloş face schimbări în Ministerul Sănătății. Ce măsuri au fost anunțate

de S.T.    |    10 Mai 2016   •   19:34
Dacian Cioloş face schimbări în Ministerul Sănătății. Ce măsuri au fost anunțate 534 Foto: Facebook

Premierul Dacian Cioloş a declarat, marţi seara, că vor fi modificate mai multe acte normative, urmând să fie emise ordine de ministru şi HG-uri care să vizeze partea de teste pe infecţii nosocomiale, dar şi procedura de achiziţie a biocidelor.

„Urmează să modificăm mai multe acte normative la nivel de ordine de ministru şi de hotărâri de guvern. O hotărâre de guvern cu sancţiuni va intra pe ordinea de zi de la Guvern de mâine, la fel un ordin de ministru care va fi semnat astăzi. Săptămâna viitoare vom veni cu alt ordin de ministru care să vizeze mai ales partea de teste pe infecţiile nosocomiale. Acel ordin care din 1982 nu a mai fost modificat, chiar după '90 au fost eliminate mai multe lucruri de acolo, ceea ce a făcut ca în momentul de faţă chiar şi aceste teste de sanitaţie să nu fie făcute după o procedură care să fie foarte clar definită şi în consecinţă nici în momentul în care se fac verificările eficienţei produsului în spitale nu avem o procedură clară”, a afirmat Cioloş la ieşirea de la Ministerul Sănătăţii.

Şeful Executivului a mai anunţat că Guvernul va clarifica şi procedura de achiziţie a biocidelor.

Dacian Cioloș a mai precizat, că, după finalizarea controalelor pe produsele Hexi Pharma, vor avea loc teste încrucişate de sanitaţie în spitale, în prima fază urmând ca verificările să vizeze secţiile cu riscul cel mai mare de infecţii nosocomiale.

Dacian Cioloş a preluat interimar luni conducererea ministerului Sănătăţii, după ce Patriciu Achimaş-Cadariu şi-a anunţat demisia.

Sursă: Mediafax
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati