Antena 3 CNN Actualitate Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6: ''Au fost indentificate principalele zone de risc cu infectarea cu COVID-19''

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6: ''Au fost indentificate principalele zone de risc cu infectarea cu COVID-19''

Numărul infectărilor creşte fulminant în Bucureşti. Ciprian Ciucu, primarul Sector 6, a intervenit marți prin telefon în cadrul emisiunii Obiectiv, unde a vorbit în exclusivitate despre măsurile discutate cu premierul Florin Cîțu pentru a reduce incidența COVID-19 din Capitală.

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6: ''Au fost indentificate principalele zone de risc cu infectarea cu COVID-19''
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    23 Mar 2021   •   21:45

Este alertă generală la vârful Guvernulului, Ministerului Sănătăţii şi Prefecturii Capitalei. Bucureştiul a depăşit rata de indentificare de 6 la mia de locuitori, mai exact s-a ajuns la 6,22 şi autorităţile au fost nevoite să decidă dacă se impun noi restricţii şi care ar fi acestea.

Ciprian Ciucu, primarul Sector 6, a intervenit marți prin telefon în cadrul emisiunii Obiectiv de la Antena 3, unde a vorbit despre măsurile discutate cu premierul Florin Cîțu pentru a reduce incidența COVID-19 din Capitală.

''Au fost indentificate principalele zone de risc cu infectarea cu COVID-19 şi evident acestea sunt acele baruri, restaurante care nu respectă niciun fel de normă şi aici intenţionăm să fim puţin mai stricţi, să nu mai dăm trei advertismente până să le suspendăm activitatea, ci să le suspendăm direct două săptămâni şi după aceea, dacă se impune, poate chiar mai mult. Sunt şi investitori care sunt de bună credinţă, care respectă regulile, care au făcut investiţii şi au pus banii în aceste afaceri şi au de suferit din cauza celor care nu respectă regulile.

''Măsurile ne-au ajutat să trecem de valul II''

Vrem să întărim toate acele măsuri care au fost luate şi ne-au ajutat să trecem decent, aş zice eu, valul doi de COVID. Nu au fost chiar rele dacă le-am trecut atunci, numai că, între timp şi populaţia şi autoriăţile au obosit cumva şi nu s-a mai ţinut cont.

''Vom reintroduce controale în pieţe''

Vom reintroduce controale şi la agenţii comerciali şi în pieţe să vedem cât de bine sunt repsectate aceste măsuri. O să ducem activitatea cât mai mult în online. Noi lucrăm acum la Primăria Sectorului 6 fix la un astfel de plan, să ducem cât mai multe  plăţi către ghişeul.ro. Deci, să îmbunătăţim instrumentele pe care le avem. 

''Trebuie să respectăm regulile în metrou''

Ar mai fi şi alte măsuri. În primul rând, trebuie să fim mult mai atenţi cu igienizarea mijloacelor de transport în comun şi a metroului. La fiecare capăt de linie să respectăm ordinul ministrului Sănătăţii care impune acest lucru şi nu în ultimul rând, să facem apel şi să comunicăm foarte bine şi foarte clar cu populaţia din Bucureşti, toţi primarii de sectoare şi primarul general şi premierul, toţi factorii de decizie care au expunere media, să facem apel ca oamenii să respecte distanţarea fizică şi să nu încalce regulile, să poarte măşti şi aşa mai departe.

''Descurajăm prezenţa fizică în mall-uri''

O altă măsură discutată a fost să fim mult mai atenţi la ceea ce înseamnă numărarea oamenilor care intră în centrele comerciale mari, în mall-uri şi să descurajăm prezenţa fizică în mall-uri, fără să le închidem, dar să permitem un număr de oameni raportat la spaţiul şi la volumul pe care aceste centre comerciale şi mall-uri îl au. Pe raza Sectorului 6 avem două mall-uri dar şi magazine şi centre comerciale'', a spus marţi, Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, în exclusivitate la Antena 3.

×
Subiecte în articol: ciprian ciucu sectorul 6 COVID-19
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close