Antena 3 CNN Actualitate Ciprian Necula, sociologul care l-a scos din sărite pe Băsescu: Preşedintele contribuie la climatul tensionat existent între romi şi restul populaţiei

Ciprian Necula, sociologul care l-a scos din sărite pe Băsescu: Preşedintele contribuie la climatul tensionat existent între romi şi restul populaţiei

Ciprian Necula, sociologul care l-a scos din sărite pe Băsescu: Preşedintele contribuie la climatul tensionat existent între romi şi restul populaţiei
10 Iul 2014   •   22:23

Traian Băsescu generalizează prea des, pune etichete şi nu face decât să contribuie la acest climat tensionat existent între romi şi restul populaţiei, a declarat sociologul Ciprian Necula, invitat în ediţia de joi a emisiunii "Sinteza Zilei", de la Antena 3.

Ciprian Necula a arătat, la Antena 3, că i-a spus preşedintelui Băsescu că face parte dintr-un clan, prin înrudirea cu familia interlopului Bercea Mondial, din dorinţa de a-i explica semnificaţia corectă a acestui termen, precum şi implicaţiile folosirii lui în public, mai ales de către un preşedinte de stat.

"Am vrut să clarific că acest clan înseamnă un grup de persoane extins care sunt înrudiţi prin două moduri: biologic (tată, fiu, nepot) şi prin afini (naş, naşă). Clanul nu înseamnă neapărat că este mafiot. Am vrut să clarific această poziţie, pentru că Traian Băsescu, înainte să pun eu întrebările, a vorbit despre clanurile mafiote şi ţigăneşti. Şi i-am explicat că nu e chiar aşa. Pentru că, dacă tu spui asta, nu faci decât să cazi în aceeaşi patimă. Iar tu eşti preşedintele României", a arătat Ciprian Necula.

Sociologul a subliniat că, tocmai în calitate de etnic rom, îşi doreşte ca "preşedintele României să respecte toţi cetăţenii, în egală măsură, pentru că d-asta e preşedintele României".

Dana Grecu a prezentat, în ediţia de joi a emisiunii "La ordinea zilei", momentul în care preşedintele Traian Băsescu şi-a pierdut cumpătul, după ce sociologul Ciprian Necula i-a spus că acum, după ce a devenit rudă cu Bercea Mondial, poate fi considerat şi el un membru al clanurilor de romi.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei mircea basescu
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close