Antena 3 CNN Actualitate Circa 100 de soldaţi americani participă la un exerciţiu comun cu militarii români, la Iaşi

Circa 100 de soldaţi americani participă la un exerciţiu comun cu militarii români, la Iaşi

Circa 100 de soldaţi americani participă la un exerciţiu comun cu militarii români, la Iaşi
Sursa foto: Foto: Mediafax
05 Mai 2012   •   16:43

Aproximativ o sută de soldaţi americani vor participa, în perioada 8-18 mai, în Garnizoana Iaşi, la un exerciţiu de instruire comun cu militari români din cadrul Brigăzii 15 Mecanizate "Podu Înalt", militarii americani sosind deja la Iaşi cu două avioane Hercules, conform Mediafax.
   
Cei o sută de militari americani au sosit, joi şi vineri, la Iaşi, la bordul a două avioane Hercules, care au transportat inclusiv echipamente militare, alimente şi autovehicule de război Humvee.
   
Militarii fac parte din Corpul de Infanterie Marină al Statelor Unite ale Americii.
   
"În perioada 8-18 mai, în garnizoana Iaşi se va desfăşura un exerciţiu de instruire comun, condus de Corpul de Infanterie Marină al Statelor Unite ale Americii dislocat în Europa. Este o activitate inclusă în exerciţiul multinaţional "Black Sea Rotational Force 12". Brigada 15 Mecanizată "Podu Înalt" participă cu militari din cadrul Batalionului "Lupii Negri" şi Batalionul "Petrodava", a declarat, sâmbătă, locotenent colonel Daniel Burlacu, purtătorul de cuvânt al Brigăzii 15 Mecanizate "Podu Înalt".
   
Potrivit acestuia, exerciţiul vizează "creşterea interoperabilităţii între armata României şi armatele partenere NATO şi contribuie la ridicarea nivelului de pregătire al militarilor români pentru misiunile specifice teatrelor de operaţii în care România participă cu trupe".

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close