Antena 3 CNN Actualitate Circa 2.500 de oameni din comuna dâmboviţeană Pucheni, izolaţi de lume din cauza alunecărilor de teren (VIDEO)

Circa 2.500 de oameni din comuna dâmboviţeană Pucheni, izolaţi de lume din cauza alunecărilor de teren (VIDEO)

Circa 2.500 de oameni din comuna dâmboviţeană Pucheni, izolaţi de lume din cauza alunecărilor de teren (VIDEO)
Sursa foto: alunecari de teren
21 Feb 2010   •   11:31

2.500 de oameni din comuna Pucheni, judeţul Dâmboviţa, sunt izolaţi după ce Drumul Judeţean 724 s-a surpat din cauza alunecărilor de teren. În plus, furnizarea de energie electrică către comuna Pucheni a fost întreruptă din cauza ruperii a patru stâlpi de înaltă tensiune.

?Aici lucrurile sunt ca după cutremur. Vom planta nişte stâlpi provizorii de lemn pentru a putea da drumul la curent până mâine. Este obligatoriu ca localnicii să se mute în următoarele zile pentru a nu risca pierderi de vieţi omeneşti?, a declarat Iancu Caracota, prefectul judeţului Dâmboviţa.



Craiova, inundată. Trei case sunt în pericol de prăbuşire

Totodată, 40 de case din cartierul craiovean Brestei sunt afectate, iar alte trei în pericol de prăbuşire din cauza inundaţiilor. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj, duminică dimineaţă, la ora 6.00, în cartierul Brestei, din Craiova, erau afectate un număr de o sută de gospodării, 40 de locuinţe avariate, iar trei se află în pericol de prăbuşire.

"Avem două case căzute din cauza inundaţiilor pe strada Aleea IV Brestei. Alte 60 de case sunt inundate, iar în 100 a ajuns apa în curţi. În locul în care au căzut casele nici nu au putut ajunge pompierii întrucât apa ajunge la un metru şi jumătate. Se fac eforturi pentru a scoate apa din gospodării. Proprietarii celor două case prăbuşite fuseseră evacuaţi înainte, astfel că nu s-au înregistrat victime", a declarat, sâmbătă seară, prefectul Eugen Georgescu, citat de Mediafax.

Rămân blocate drumul judeţean DJ 641 Caracal - Mischii, în localitatea Pieleşti, şi drumul comunal DC 279, care face legătura între satele Sopot şi Cernat, care este inundat pe o distanţă de o sută metri.

Două case s-au prăbuşit, iar alte 60, aflate pe mai multe străzi din municipiul Craiova, au fost inundate, sâmbătă seară, din cauza topirii zăpezii şi a ploilor.

Antena3.ro





×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close