Antena 3 CNN Actualitate Circa 3,4 tone de carne de pui, depistate cu Salmonella la Suceava. Lotul va fi incinerat

Circa 3,4 tone de carne de pui, depistate cu Salmonella la Suceava. Lotul va fi incinerat

Circa 3,4 tone de carne de pui, depistate cu Salmonella la Suceava. Lotul va fi incinerat
Sursa foto: Foto: lululuathome.com
de M.Z.    |    06 Noi 2013   •   14:23
O cantitate de 3.472 de kilograme de carne de pui congelată provenind de la Avicola Călăraşi şi retrasă de la comercializare dintr-un supermarket din Suceava urmează să fie incinerată, după ce în urma analizelor a fost depistată Salmonella.
 
În urma analizelor făcute pe probele din cantitatea de 3.472 de kilograme de carne de pui congelat care a fost retrasă de la vânzare a fost confirmată "prezenţa salmonellei netipizate, urmând ca tipizarea să fie făcută ulterior", la Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară Bucureşti, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, informează Mediafax.
 
"Serviciile sanitare vor dispune ridicarea sechestrului instituit asupra lotului, întocmirea documentelor şi dirijarea la neutralizare (incinerare)", se mai precizează în comunicatul DSVSA Suceava. 
 
Peste 16 tone de carne de pui de la Avicola Călăraşi au ajuns în judeţul Suceava, din care 12,6 tone au fost comercializate, iar 3,6 tone au fost sechestrate pentru analize.
 

În Bucureşti şi Ilfov, mai mult de 13.500 de kilograme de carne de pasăre au fost retrase de la vânzare, în urma verificărilor făcute la un lanţ de supermarketuri, până în prezent nefiind depistate loturi infestate cu Salmonella periculoasă pentru om, spuneau reprezentanţii ANSVSA.
 
De asemenea, a fost pusă sub sechestru o cantitate de patru tone de carne de pui provenită de la Avicola Călăraşi şi retrasă dintr-un supermarket din Cluj-Napoca, în timp ce în Prahova a fost retrasă o cantitate de peste 2,3 tone de carne de pui congelată din trei loturi provenind de la Avicola Călăraşi, iar reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare spun că în urma analizelor în două dintre loturile de carne a fost depistată o "tulpină bacteriană. 
 
Administratorul Avicola Călăraşi, Orlando Daher, cercetat în dosarul evaziunii de peste 50 de milioane euro, susţine că suspiciunea de salmonella din septembrie nu s-a confirmat, carnea fiind atunci "pusă în consum", şi a adăugat că situaţia creată acum "provoacă pierderi care vor duce la faliment".
 
Orlando Daher este cercetat în dosarul evaziunii de peste 50 de milioane de euro, el primind interdicţia de a părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile. În acest dosar au fost arestate 16 persoane, între care procurorul Angela Nicolae, fiul acesteia, Daniel Nicolae, liderul grupării evazioniste, Moubarak Mahmoud Sleiman, şi funcţionarul ANAF Antonio Burlacu.
 
Potrivit rezoluţiei de începere a urmăririi penale în acest dosar, reţelele de firmă fantomă constituite de Moubarak Mahmoud Sleiman au fost utilizate în favoarea unor beneficiari precum Avicola Mihăileşti SRL, Avicola Crevedia SA, Avicola Tărtăşeşti SA, Avicola Călăraşi SA, Palrom Inter SRL, Palrom SRL, Lacto Food SRL, Lactmar SRL, Atifco Internaţional SRL, Caliprix International SRL şi Carmistin SRL, controlate de membri ai grupării. 

 

×
Subiecte în articol: carne de pui pui salmonella
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close