Antena 3 CNN Actualitate Circa 70% dintre studenţii români trăiesc cu mai puţin de 500 de lei pe lună

Circa 70% dintre studenţii români trăiesc cu mai puţin de 500 de lei pe lună

Circa 70% dintre studenţii români trăiesc cu mai puţin de 500 de lei pe lună
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    09 Sep 2011   •   09:45

Studenţii români sunt nemulţumiţi de bursele pe care le primesc de la stat şi recunosc că se bazează mai mult pe banii părinţilor sau ai rudelor, cel puţin acestea sunt rezultatele unui sondaj realizat de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România.

Tinerii se plâng cel mai des de taxele şcolare, care, spun ei, sunt foarte mari. Acesta este şi motivul pentru care 25% dintre studenţi sunt nevoiţi să îşi ia un job full time sau part-time.

Circa 70% dintre studenţi trăiesc cu mai puţin de 500 de lei pe lună, iar 25% cu 300 de lei, arată sondajul Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România.

Dacă bursele ar fi o modalitate prin care statul ajută studenţii, peste 80% dintre tineri consideră că bursa nu acoperă sau acoperă, dar parţial cheltuielile minime pentru masă şi cazare.

Sondajul mai arata că, în cămine, condiţiile se îmbunătăţesc de la un an la altul, dar locurile de cazare rămân insuficiente. 90% dintre studenţi se plâng de faptul că nu sunt informaţi cu privire la modul în care se cheltuiesc banii regiei de cămin.

 

×
Subiecte în articol: studenti romani job burse taxe
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close