Antena 3 CNN Actualitate Circul Globus se închide pe 12 iunie. Terenul pe care îl ocupa a fost retrocedat

Circul Globus se închide pe 12 iunie. Terenul pe care îl ocupa a fost retrocedat

Circul Globus se închide pe 12 iunie. Terenul pe care îl ocupa a fost retrocedat
Sursa foto: Foto: Mediafax
31 Mai 2011   •   21:12

Circul Globus îşi va închide porţile! Terenul pe care se află menajeria şi depozitele pentru recuzită ale Circului a fost retrocedat.

Autorităţile iau în calcul mai multe variante. Cel mai probabil vor muta Circul la marginea Bucureştilor. Conducerea circului a obţinut acordul proprietarului de a continua să funcţioneze în această clădire până la sfârşitul stagiunii, adică până pe 12 iunie.

După această dată, dacă autorităţile nu vor reuşi să găsească o soluţie, Circul Globus se va închide. Toate animalele vor fi mutate de aici, iar fără ele nu se vor mai putea organiza spectacole. Trebuie să ştiţi că interesele sunt foarte mari şi vorbim despre interese imobiliare. Un metru pătrat de teren în această zonă poate ajunge chiar şi la 1.000 de euro.

Angajaţii Circului au început deja să mute o parte din recuzita instituţiei care se află pe terenul retrocedat. Mai exact, e vorba de o suprafaţă de 9.000 de mp, dar şi un teren pe care îşi aveau locuinţele o parte dintre angajaţi.

"În spatele instituţiei noastre sunt 20 de vagoane, sunt persoane care dorm acolo", a spus Cornelia Popescu, purtător de cuvânt al Circului Globus.

Deocamdată, conducerea Circului nu s-a gândit ce va face cu animalele.

 

"Se caută soluţii în momentul acesta, soluţii nu de adopţie de animale, ci de stabilire a unui loc în care să poată sta tigrii", a adăugat Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei.

Între timp, discuţiile dintre reprezentanţii Circului şi cel care a câştigat terenul în instanţă merg mai departe. Gheorghe Stelian este omul care a obţinut de la stat cei 9.000 de mp de la Circ. Asta după ce a cumpărat pe 100.000 de euro drepturile litigioase de la familia Tonolla, proprietarul de drept.

Pe terenul pe care îl ia acum de la Circ, Stelian va ridica un bloc turn. A cerut deja aprobare pentru asta. Ca să salveze Circul, autorităţile ar putea declara terenul din jurul clădirii circului, de utilitate publică.

"Ar fi un lucru bine venit, dar mă îndoiesc că legea va permite chestiunea asta", a precizat primarul Sorin Oprescu.

Fără măsuri urgente, cel mai mare circ din ţară riscă acum să dispară ca într-un număr de magie.

×
Subiecte în articol: circ circul Globus teren retrocedare mutare
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close