Antena 3 CNN Actualitate Circulaţia a fost reluată la Universitate, unde mai protestează aproximativ 200 de persoane

Circulaţia a fost reluată la Universitate, unde mai protestează aproximativ 200 de persoane

Circulaţia a fost reluată la Universitate, unde mai protestează aproximativ 200 de persoane
13 Oct 2013   •   20:34
UPDATE 22.00 - Circulaţia a fost reluată prin intersecţia de la Piaţa Universităţii, unde mai protestează aproximativ 200 de persoane, rămânând parţial blocat doar Bulevardul Nicolae Bălcescu, pe sensul dinspre Piaţa Romană, informează Mediafax.

UPDATE 20.30 -
Câteva mii de protestatari faţă de proiectul minier de la Roşia Montană au ocupat intersecţia din Piaţa Universităţii, circulaţia auto fiind oprită, informează Mediafax.
   
Protestatarii s-au adunat, duminică, în Capitală, la staţia de metrou 1 Mai, şi au mers în marş, timp de aproximativ trei ore, până la Piaţa Universităţii, în cea de-a şaptea săptămână de proteste faţă de proiectul minier.
   
În Piaţa Universităţii, ei au ocupat intersecţia, trecând de cordonul de jandarmi care încercau să îi oprească.
   
Pe traseu, ei s-au oprit în Piaţa Victoriei, unde aproximativ 3.000 de manifestanţi au format frunza ce reprezintă logo-ul campaniei "Salvaţi Roşia Montană!", cu ajutorul unor bucăţi de hârtie verzi şi roşii pe care le-au ţinut deasupra capului.
   
În faţa sediului Guvernului, ei au scandat "Demisia" şi "Trădarea de ţară, în aur se măsoară".
   


Ştirea iniţială 19.30
Aproximativ 3.000 de manifestanţi împotriva proiectului minier de la Roşia Montană au format frunza colorată în verde şi roşu ce reprezintă logo-ul campaniei "Salvaţi Roşia Montană!" în Piaţa Victoriei.
Manifestanţii, în cea mai mare parte tineri, s-au adunat, duminică, în Capitală, la staţia de metrou 1 Mai, şi au pornit în marş spre Piaţa Victoriei, în cea de-a şaptea săptămână de proteste faţă de proiectul minier, conform Mediafax.
La Piaţa Victoriei, ei s-au oprit şi, cu ajutorul unor bucăţi de hârtie colorate unele în verde şi altele în roşu, pe care le-au ţinut deasupra capului, aproximativ 3.000 de oameni au format frunza ce reprezintă logo-ul campaniei "Salvaţi Roşia Montană!".
În faţa sediului Guvernului, ei au scandat "Demisia" şi "Trădarea de ţară, în aur se măsoară". 
Manifestanţii au pornit apoi spre sediul DNA, scandând "DNA, DNA, vrem dosarul Roşia", purtând coifuri din hârtiile verzi şi roşii pe care le-au folosit la flashmob.
În cea de-a şaptea duminică de proteste faţă de proiectul minier de la Roşia Montană, manifestanţii vor merge, ca de obicei, în marş până la Piaţa Universităţii. 
Ei poartă bannere cu mesaje ca "Roşia Montană - Revoluţia generaţiei noastre", "Adevărata bogăţie este sănătatea, nu aurul şi argintul", dar şi "Jos labele de pe Justiţie". De asemenea, pe un banner de mari dimensiuni sunt reproduse chipurile politicienilor Traian Băsescu, Victor Ponta, Rovana Plumb, Dan Şova, Daniel Barbu, Kelemen Hunor, Laszlo Borbely, Radu Berceanu şi Adriean Videanu, sub textul "Tagma cianuriştilor. Gabriel & Asociaţii".
Din 1 septembrie, în centrul Capitalei şi în mai multe oraşe din ţară, dar şi peste hotare au loc proteste ale celor care se opun proiectului minier de la Roşia Montană. 
Manifestanţii cer ca Parlamentul să respingă proiectul de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană şi să interzică, prin lege, folosirea cianurilor în activităţile miniere din România, Guvernul să respingă, prin hotărâre, în regim de urgenţă, acordul de mediu, Roşia Montană să fie inclusă pe lista tentativă a României pentru includerea în patrimoniul UNESCO şi demisia premierului Victor Ponta şi a celor patru iniţiatori ai proiectului de lege: miniştrii Dan Şova, Rovana Plumb, Daniel Barbu şi directorul ANRM Gheorghe Duţu.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close