Antena 3 CNN Actualitate Circulaţia în Piaţa Victoriei a fost reluată, manifestanţii au plecat din zonă

Circulaţia în Piaţa Victoriei a fost reluată, manifestanţii au plecat din zonă

Circulaţia în Piaţa Victoriei a fost reluată, manifestanţii au plecat din zonă
Sursa foto: Foto: INTACT Images
19 Ian 2012   •   17:31
UPDATE 18:30. Circulaţia în Piaţa Victoriei a fost reluată, joi seară, manifestanţii plecând din zonă, iar jandarmii se retrag din faţa Palatului Victoria, informează Mediafax.
   
Unii dintre manifestanţi au pornit spre Piaţa Universităţii.

UPDATE 18:00.
Poliţia Rutieră îşi redimensionează echipajele din teren şi face apel la populaţie să ocolească zona Pieţei Victoriei, după ce peste 1.000 de protestatari care participau la mitingul organizat de USL au ajuns în faţa Guvernului, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al MAI, Marius Militaru, citat de Mediafax.
   
Purtătorul de cuvânt al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) a spus că Poliţia Rutieră face apel către toţi participanţii la trafic să ocolească zona Pieţei Victoriei şi să respecte indicaţiile agenţilor rutieri.

UPDATE 17:50
. Organizatorii le cer prin portavoce manifestanţilor USL care au blocat Piaţa Victoriei să se retragă spre Arcul de Triumf, în timp ce un dispozitiv format din două rânduri de jandarmi a fost instalat în faţa sediului Guvernului, informează Mediafax.
   
În faţa Guvernului se află câteva sute de persoane, care au venit de la mitingul USL, blocând circulaţia în Piaţa Victoriei. Acestea scandează "Jos Guvernul", "Jos Băsescu", au steaguri tricolore, pancarte şi însemne ale PSD şi PNL.
   
Grupuri de tineri dintre aceşti manifestanţi au plecat din Piaţa Victoriei, strigând că merg la Universitate.


Mai multe sute de persoane blocat, în urmă cu puţin timp, traficul în Piaţa Victoriei. Oamenii au apărut în zonă în urmă cu aproximativ jumătate de oră, au venit de pe partea cu muzeul Grigore Antipa îndreptându-se către sediul Guvernului.

Nu se ştie deocamdată dacă protestatarii din Piaţa Victoriei au legătură cu mitingul USL care se desfăşoară în aceste moment în zona Arcului de Triumf din Capitală.

Premierul Emil Boc se află în acest moment în sediul Guvernului, unde discută cu ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme.

Potrivit lui Florian Hulea, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, piaţa Victoriei este blocată, după ce mai mulţi participanţi la mitingul USL au ajuns în faţa Guvernului, aceştia urmând să fie amendaţi întrucât trebuiau să protesteze în zona Muzeului Ţăranului Român.
   
"Piaţa Victorie este blocată în momentul de faţă. S-a încălcat protocolul. Autorizaţia pentru protest este foarte strict delimitată, de la Arcul de Triumf până la strada Monetăriei", a spus Florin Hulea, citat de Mediafax.
   
La rândul său, purtătorul de cuvânt de la MAI, Marius Militaru, a declarat că este vorba despre peste 1.000 de persoane care au părăsit locul iniţial şi au ajuns în Piaţa Victoriei.
   
Astfel, s-a încălcat protocolul negociat de organizatori cu Municipalitatea.
   
"O parte dintre protestatari au ajuns în piaţa Victoriei. Organizatorii nu au respectat protocolul încheiat cu municipalitatea, care a fost negociat şi agreat. E o primă încălcare a legii 60, a adunărilor publice, care prevede că în astfel de cazuri responsabilitatea pentru organizarea mitingului în condiţiile stabilite revine organizatorului, acesta având autorizaţie până la ora 18.00", a declarat Marius Militaru.

Zona este păzită de jandarmi.

 



×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close