Antena 3 CNN Actualitate Circulaţia pe Dunăre, blocată: Ecluza sârbească s-a defectat, cea românească e în reparaţii

Circulaţia pe Dunăre, blocată: Ecluza sârbească s-a defectat, cea românească e în reparaţii

Circulaţia pe Dunăre, blocată: Ecluza sârbească s-a defectat, cea românească e în reparaţii
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Sep 2011   •   11:08

Circulaţia pe Dunăre este blocată, după ce ecluza sârbească s-a defectat, iar cea românească este în reparaţii de peste un an. Navele care ajung în zonă aşteaptă să se remedieze problema pentru că nu pot trece nici în aval, nici în amonte, citat de Mediafax.

Specialiştii susţin că, cel mai probabil, traficul va fi reluat abia duminică după-amiază.

"A apărut o defecţiune tehnică la ecluza sârbească şi nu se mai fac ecluzări până cel mai devreme duminică la orele 16.00. Deocamdată nu avem un act oficial de la partea sârbeacsă, deşi prin protocol trebuia să anunţe, dar navigaţia este întreruptă în zona Portului Drobeta Turnu Severin", a declarat şeful Biroului pentru Siguranţa Navigaţiei din cadrul Căpităniei Drobeta Turnu Severin, Marinică Genovu

În Portul Drobeta Turnu Severin staţiona, sâmbătă dimineaţă, o navă sub pavilion german, încărcată cu floarea soarelui, care nu poate face ecluzarea. Alte 17 convoaie încărcate cu cereale şi alte produse sunt în continuare blocate pe fluviu din cauza debitelor scăzute ale Dunării.

Sâmbătă dimineaţă, debitele la intrarea în ţară a fluviului Dunărea, la Baziaş, erau de 2300 metri cubi pe secundă, sub media multianuală de 3800 de metri cubi pe secundă pentru aeastă perioadă.




 

×
Subiecte în articol: Dunare reparatii nave
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close