Antena 3 CNN Actualitate S-a deschis circulația pe încă o porțiune a Autostrăzii de Centură București. Anunțul ministrului Transporturilor

S-a deschis circulația pe încă o porțiune a Autostrăzii de Centură București. Anunțul ministrului Transporturilor

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat deschiderea circulației pe încă un tronson al Autostrăzii de Centură București.

S-a deschis circulația pe încă o porțiune a Autostrăzii de Centură București. Anunțul ministrului Transporturilor
Sursa foto: Sorin Grindeanu | Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Dec 2023   •   13:29

"S-a deschis circulația pe încă 8,7 km ai Autostrăzii de Centură București!

Se realizează astfel legătura rutieră la profil de autostradă între DN5 (Jilava/1 Decembrie) și DN6 (Bragadiru/Cornetu) pe semi-inelul sudic al A0.

2023 se încheie cu deschiderea parțială a circulației pe Lotul 2 A0 Sud, unde lucrările sunt la un stadiu fizic de 98%", a anunțat Sorin Grindeanu

De asemenea, ministrul Transporturilor a precizat și planurile stabilite pentru anul 2024.

Citește și: Două restaurante din Neamț, închise de ISU înaintea petrecerilor de Revelion | Controale în toată țara, după tragedia de la Ferma Dacilor

Live A0 sud

S-a deschis circulația pe încă 8,7 km ai Autostrăzii de Centură București! Se realizează astfel legătura rutieră la profil de autostradă între DN5 (Jilava/1 Decembrie) și DN6 (Bragadiru/Cornetu) pe semi-inelul sudic al A0. 2023 se încheie cu deschiderea parțială a circulației pe Lotul 2 A0 Sud, unde lucrările sunt la un stadiu fizic de 98%. Imediat după sărbători, în funcție de condițiile meteorologice, constructorul turc va relua execuția, astfel încât să finalizeze tot Lotul 2 (16,3 km), între Vidra și Bragadiru dar și Lotul 1 (16,9 km), între Glina și Vidra-ajuns și el la un stadiu fizic de 81%. Vreau ca, până la jumătatea lui 2024, să se circule pe autostradă între A2 și DN6 (33,23 km), iar- din toamnă- între A1 și A2 (51,19 km). Constructorul grec de pe Lotul 3 trebuie să înțeleagă la rândul său acest lucru și să se mobilizeze exemplar pentru finalizare lucrărilor pe cei 17,96 de km ai A0 Sud, dintre Bragadiru- Joița. Progresul fizic de doar 56% înregistrat acum de acest constructor nu este satisfăcător! Valoarea celor 3 contracte pentru proiectarea și construcția A0 Sud (finanțate din Fonduri Europene Nerambursabile) este de 2,46 miliarde lei (fără TVA), iar CNAIR și-a respectat toate angajamentele financiare față de constructori.

Publicată de Sorin Grindeanu pe Sâmbătă, 30 decembrie 2023

"Imediat după sărbători, în funcție de condițiile meteorologice, constructorul turc va relua execuția, astfel încât să finalizeze tot Lotul 2 (16,3 km), între Vidra și Bragadiru dar și Lotul 1 (16,9 km), între Glina și Vidra-ajuns și el la un stadiu fizic de 81%.

Vreau ca, până la jumătatea lui 2024, să se circule pe autostradă între A2 și DN6 (33,23 km), iar- din toamnă- între A1 și A2 (51,19 km).

Constructorul grec de pe Lotul 3 trebuie să înțeleagă la rândul său acest lucru și să se mobilizeze exemplar pentru finalizare lucrărilor pe cei 17,96 de km ai A0 Sud, dintre Bragadiru- Joița. Progresul fizic de doar 56% înregistrat acum de acest constructor nu este satisfăcător!

Valoarea celor 3 contracte pentru proiectarea și construcția A0 Sud (finanțate din Fonduri Europene Nerambursabile) este de 2,46 miliarde lei (fără TVA), iar CNAIR și-a respectat toate angajamentele financiare față de constructori", a scris Grindeanu, pe Facebook.

Cristian Pistol, șeful CNAIR, menționează că pe lângă acești kilometri dați în circulație, în prima parte a anului viitor, constructorul turc trebuie să finalizate lucrările pe toată lungimea loturilor 1 și 2.

"Vom beneficia astfel de peste 33 km din semiinelul sudic al A0, de la Bragadiru până la Glina. În ceea ce privește lotul 3, Bragadiru - Joița (17,96 Km), aștept ca antreprenorul grec (Aktor) să se mobilizeze mult mai bine anul viitor și să finalizeze lucrările.

Doar astfel vom putea circula în anul 2024 pe toți cei 51,19 km ai A0 Sud. Sursa de finanțare este asigurată (POIM/PT), amplasamentele șantierelor sunt libere de sarcini iar facturile sunt plătite la zi.

Practic constructorii de pe aceste șantiere au toate condițiile necesare finalizării celor 3 contracte în valoare totală de 2,46 miliarde lei (fără TVA)”, a transmis Cristian Pistol.

Material susținut de PSD.

×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close