Antena 3 CNN Actualitate Astăzi s-a redeschis circulaţia pe Transalpina! Ce trebuie să ştie şoferii care ajung pe cea mai înaltă şosea din România

Astăzi s-a redeschis circulaţia pe Transalpina! Ce trebuie să ştie şoferii care ajung pe cea mai înaltă şosea din România

Astăzi s-a redeschis circulaţia rutieră pe Transalpina. Compania Națională de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră a anunţat că traficul se va desfăşura cu unele restricţii.

Astăzi s-a redeschis circulaţia pe Transalpina! Ce trebuie să ştie şoferii care ajung pe cea mai înaltă şosea din România
Sursa foto: Antena 3
de Gabriela Mladin    |    01 Iun 2022   •   14:23

Veste bună pentru turiștii pasionaţi de plimbări pe trasee montane.

Astăzi s-a deschis circulaţia rutieră pe Transalpina, cea mai înaltă şosea din România.

Şoferii vor circula doar între intervalul orar 07-21

Drumarii au câştigat lupta cu nămeţii mai devreme decât se așteptau inițial, astfel că vizitatorii români, dar și străinii au venit fie cu mașina, fie pe motocicletă sau bicicletă, special ca să admire priveliştea spectaculoasă.

Tot astăzi s-au deschis stânele ciobanilor, unde trecătorii pot degusta preparate tradiţionale, precum tocan de oaie, bulz cu mămăligă sau prăjituri făcute în casă.

Viteza de circulaţie pe Transalpina va fi de maxim 30 de km/h

De astăzi, şoferii care vor să facă trasee pe Transalpina au undă verde la plimbare.

Ora 08:00 a anunțat momentul mult așteptat de vizitatori - deschiderea celei mai înalte șosele din țară, moment inaugurat mai devreme cu două săptămâni față de anul trecut.

Transalpina a fost închisă din toamna anului trecut, din cauza condiţiilor meteorologice

Din primele minute de când bariera a fost ridicată de drumari, au apărut și turiștii.

Aurel este primul vizitator de anul acesta, care va traversa Transalpina de la un capăt la altul pe bicicletă. 

În ultimele zile, nu puțini au fost cei care au dat târcoale pe lângă parapeții ce blocau șoseaua, nerăbdători să poată urca la munte și să scape de canicula din oraș. 

Accesul autoturismelor va fi doar pentru cele cu capacitatea de maxim 3.5 tone

Bucuroşi au fost și ciobanii de la stâne, care au îmbiat vizitatorii cu preparatele tradiționale.

La acest punct gastronomic, de pildă, tocanul de oaie a fost revelația zilei, mai ales pentru străinii curioși care s-au plimbat pe Transalpina. 

Pe unele porţini, zăpada măsura şi 7 metri

Pentru ca cea mai înaltă șosea din România să poată fi astăzi tranzitată, a fost nevoie de mult efort din partea drumarilor.

De trei săptămâni, angajaţii de la CNAIR au lucrat permanent la deszăpezirea acestui drum, pe o porţiune de aproape 100 de kilometri.

 Aceștia ne atenționează totuși că vom avea parte și de restricții de circulație.  

Cât privește Transfăgărășanul, considerat fratele mai mare al Transalpinei, drumul spectaculos mai are de aşteptat până să permită circulaţia şoferilor. Șoseaua este încă în curs de deszăpezire, astfel că autoritățile trag nădejde că aceasta se va deschide până la jumătatea lui iunie.

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close