Antena 3 CNN Actualitate Explozie Petromidia. Cîțu i-a cerut lui Arafat să meargă să coordoneze intervenția: "Să spună dacă e nevoie de evacuare în zonă"

Explozie Petromidia. Cîțu i-a cerut lui Arafat să meargă să coordoneze intervenția: "Să spună dacă e nevoie de evacuare în zonă"

Premierul Florin Cîțu le-a cerut lui Raed Arafat şi șefilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență să meargă la rafinăria Petromidia de la Năvodari, unde a avut loc o explozie urmată de incendiu și să coordoneze intervenția

Explozie Petromidia. Cîțu i-a cerut lui Arafat să meargă să coordoneze intervenția: "Să spună dacă e nevoie de evacuare în zonă"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    02 Iul 2021   •   14:21

Şeful DSU, Raed Arafat, era deja la locul incendiului, el fiind, vineri, în județul Constanța, alături de ministrul de Interne, Lucian Bode. Imediat după producerea exploziei, cei doi au pornit spre Năvodari.

Cîţu: "I-am cerut lui Arafat și șefului IGSU să meargă la fața locului și să coordoneze intervenția pentru salvarea persoanelor surprinse de explozie"

"Am fost informat de Raed Arafat despre explozia de la Platforma Midia-Năvodari, imediat după producerea incidentului. 

I-am solicitat secretarului de stat Raed Arafat și șefului IGSU, Dan Iamandi, să meargă la fața locului și să coordoneze personal intervenția pentru salvarea persoanelor surprinse de explozie. 

În aceeași măsură, să se asigure că sunt alocate toate resursele logistice necesare pentru ca situația să fie sub control și să fie evitată producerea altor victime. 

De asemenea, i-am cerut șefului DSU să analizeze, împreună cu ceilalți specialiști, dacă se impune luarea altor măsuri de siguranță, inclusiv evacuarea unor persoane din zonă.

Cîţu: "I-am cerut șefului DSU să analizeze dacă se impune evacuarea unor persoane din zonă"

În acest moment, salvatorii intervin cu 3 autospeciale de stingere de la ISU Dobrogea, sprijinite de 9 autospeciale de stingere din Călărași, Ialomița, Tulcea și Brăila. 

Acestor forțe li se adaugă o autospecială pentru transportul victimelor multiple, un elicopter SMURD, 5 mașini de intervenție SMURD și 5 ambulanțe de la serviciul de Ambulanță Constanța", a scris premierul Florin Cîţu, vineri, pe pagina de Facebook.

O explozie a avut loc vineri, la niște rezervoare de la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Planul roșu de intervenție a fost activat.

IGSU anunță oficial că este vorba despre o explozie urmată de incendiu la o rafinărie din localitatea Năvodari.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu Petromidia explozie
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close