Antena 3 CNN Actualitate Cîțu: Cresc bugetele Ministerului Muncii cu 8,1 mld. lei și al Sănătății, cu 3,8 mld.lei

Cîțu: Cresc bugetele Ministerului Muncii cu 8,1 mld. lei și al Sănătății, cu 3,8 mld.lei

Bugetul Ministerului Muncii și Protecției Sociale va fi majorat cu 8,1 miliarde leei, cel al Sănătății cu 3,8 Miliarde lei, iar cel al Ministerului Devoltării cu 1 miliard de lei, pentru investiții, a declarat miercuri ministrul Finanțelor Florin Cîțu, înaintea ședinței de Guvern.

Cîțu: Cresc bugetele Ministerului Muncii cu 8,1 mld. lei și al Sănătății, cu 3,8 mld.lei
Sursa foto: Gov.ro
15 Apr 2020   •   17:09

Guvernul va discuta rectificarea bugetară. Ministrul a spus că, în condițiile crizei generate de epidemia de coronavirus, economia va înregistra o scădere de 1,9% în acest an, conform Comsiei de Prognoză, iar deficitul bugetar va crește la 6,7% din PIB.

Deficitul bugetului general consolidat va fi de 31,9 miliarde de lei, a spus ministrul, potrivit Mediafax.

La venituri se înregistreaază o scădere de 23,2 miliarde lei, dar în condițiile în care 3,8 miliarde lei vor veni de la Comisia Europeană, veniturile scad în final cu 19,4 miliarde lei. Scăderile vin din încasările din impozit pe profit, impozit pe vituri, TVA, accize și contribuțiile pe asigururările sociale.

Cheltuielile cresc cu 12,5 miliarde lei, incluzând stimulentul de risc ce va fi acordat personalului medical, în valoare de 2.500 lei/persoană. Cheltuielile de asistență socială cresc cu 6,9 miliarde de lei, iar fobdul de rezervă este majorat cu 3 miliarde de lei.

Florin Cîțu a precizat că nu vor fi majorate taxele sau impozitele, aceasta fiind o lecție învățată la criza financiară din 2008 - 2009. „Ar fi o frână pentru economie. Injectăm lichidități în sistem”, a spus ministrul.

Cîțu a anunțat și un al doilea pachet de susținere a economiei, care va fi pus în aplicare după încetarea stării de urgență.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close