Antena 3 Actualitate Cîţu, la dezbaterea moţiunii împotriva sa: 'Semnatarii acestei moţiuni sunt criminali. Au jucat poker cu sănătatea românilor'

Cîţu, la dezbaterea moţiunii împotriva sa: 'Semnatarii acestei moţiuni sunt criminali. Au jucat poker cu sănătatea românilor'

11 Mai 2020   •   18:47
Cîţu, la dezbaterea moţiunii împotriva sa: 'Semnatarii acestei moţiuni sunt criminali. Au jucat poker cu sănătatea românilor'
Sursa foto: Hepta

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a declarat la dezbaterea moţiunii împotriva sa, că PSD trebuia să actualizeze moţiunea, că IMM Invest funcţionează deja şi i-a calificat pe semnatarii moţiunii drept criminali pentru că au şantajat Guvernul cu votarea stării de urgenţă, au jucat poker cu sănătatea românilor.

„Eu şi PNL gestionăm cu succes această criză, iar semnatarii moţiunii încearcă să ne oprească. Semnatarii sunt cei care în 10 august au gazat şi au bătut români nevinovaţi, A doua zi ei ai dat vina pe români. Semnatarii acestei moţiuni sunt criminali, în opinia mea, pentru că au şantajat Guvernul cu votarea stării de urgenţă. Au jucat poker cu sănătatea românilor”, a afirmat ministrul în plenul Camerei.

„Timp de două luni de zile, în care am implementat măsuri pentru relansarea economiei, au modificiat în Parlament, într-un mod criminal și populist, toate măsurile. Spun criminal, pentru că dacă propunerile acestor iresponsabili ar fi trecut ar fi aruncat România în haos economic.”, a continuat Cîțu.

În opinia sa, cel mai josnic lucru în aceast moţiune este că, fără respect pentru români, ”au folosit acest virus nenorocit pentru a-şi promova moţiunea şi agenda politică”.

”Cât de ticăloşi să fiţi să vă folosiţi de virus ca să atacaţi Guvernul? Ar trebui să vă cereţi public scuze familiilor îndoliate că v-aţi folosit de virus. Este timpul să vă daţi seama că trăiţi în altă Românie, nu mai este România voastră. România de șase luni arată mult mai bine. Românii v-au trimis acasă pentru populismul vostru ieftin.

 Azi guvernează PNL, ştim ce să facem şi cum să facem. Măsurile luate pentru a combate criza sunt apreciate de români, chiar din diaspora şi de toată lumea.

„Acest Guvern a gestionat bine cele două crize suprapuse, când aţi lăsat visteria goală, statul român nepregătit”, a declarat ministrul.

În final, Cîțu s-a adresat românilor: „Vom trece cu bine și peste această perioadă ți veți vedea că economia României răspunde foarte bine atunci când statul este un partener onest. Ne vom reveni mai rapid, dar trebuie să fim precauți. În final, nu stiu dacă moțiunea va trece sau nu, pentru că nu este atât de importantă persoana mea. Important este că românii au înțeles cu ocazia acestei măsuri cât de ticăloși sunteți”. 

Camera Deputaţilor dezbate, luni, moţiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului Finanţelor Publice, Florin Cîţu, pe care-l acuză că este ”mai nociv decât efectele pandemiei”. În moţiunea intitulată „'Virusul Cîţu' a infectat economia naţională”, PSD afirmă că Florin Cîţu s-a dovedit incapabil să vină cu măsuri de sprijin eficiente pentru economie.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close