Antena 3 CNN Actualitate Cîțu vrea schimbarea Secretarului de Stat Andreea Moldovan, după ordinul emis ieri

Cîțu vrea schimbarea Secretarului de Stat Andreea Moldovan, după ordinul emis ieri

Zilele Andreei Moldovan ca Secretar de Stat în ministerul Sănătății se apropie de sfârșit. Surse politice au declarat pentru Antena 3 că premierul Florin Cîțu dorește schimbarea acesteia din funcție după emiterea haotică a ordinului privind carantinarea.

Cîțu vrea schimbarea Secretarului de Stat Andreea Moldovan, după ordinul emis ieri
Sursa foto: Hepta
de Mădălina Mihalache    |    14 Apr 2021   •   10:22

O decizie privind-o pe Andreea Moldovan se va lua astăzi, când se va întâlni premierul Florin Cîțu cu vicepremierul Dan Barna în cadrul ședinței de guvern. 

Potrivit surselor, premierul a fost foarte supărat de ordinul semnat de Andreea Moldovan prin care se modifică criteriile de instituire a carantinei. Ordinul a fost neanunțat și nedezbătut public, luând prin surprindere inclusiv pe șeful guvernului. 

Se pare că, spre deosebire de schimbarea lui Vlad Voiculescu, USR este dispus să o sacrifice pe Andreea Moldovan.

În orice caz, situația se va tranșa în cursul zilei de astăzi, la Guvern.

Ordinul, semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, a fost publicat marți în Monitorul Oficial. Documentul introduce un punctaj pe baza unei grile.

Municipiile și zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori pot intra în carantină dacă au minimum 60 de puncte, iar restul localităților dacă au minimum 70 de puncte.

Pentru încetarea carantinei este prevăzut un singur criteriu, respectiv rata de incidență de sub trei cazuri la o mie de locuitori.

Vlad Voiculescu susţine că nu se pune problema unui lockdown de Paşte în Bucureşti. Ministrul neagă că ordinul conceput de secretarul său de stat impune carantina, spune că de fapt doar o recomandă.

Aceste noi criterii, care iau în calcul şi numărul testelor efectuate şi locurile libere de la ATI, nu ar fi fost comunicate nici şefului DSU, lui Raed Arafat, nici altor decidenţi politici. Iar asta ar putea declanşa un nou scandal în coaliţie.

 

×
Subiecte în articol: Andreea Moldovan Florin Cîțu
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close