Antena 3 CNN Actualitate Elevii buzoieni, bulversați de autorități. CJSU și-a anulat decizia de trecere a cursurilor în online

Elevii buzoieni, bulversați de autorități. CJSU și-a anulat decizia de trecere a cursurilor în online

Două decizii contradictorii luate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Buzău au bulversat aseară mii de părinți și elevi.

Elevii buzoieni, bulversați de autorități. CJSU și-a anulat decizia de trecere a cursurilor în online
Sursa foto: Hepta
de Adrian Bonciu    |    19 Oct 2021   •   15:07

Potrivit primei decizii, toți elevii din municipiul Buzău, dar și din alte 15 comune, acolo unde rata de infectare depășește 7,5 cazuri la mia de locuitori, vor trece în sistem online pentru următoarele 14 zile. La nici două ore distanță, CJSU vine cu o a doua decizie, care o anulează pe prima.

Propunerea ca toate școlile din localitățile cu rata de infectare ridicată a fost luată la recomandarea Direcției de Sănătate Publică Buzău și a fost adoptată în unanimitate în ședința CJSU care a avut loc aseară.

Numai că, la nici două ore, o altă decizie aprobată în cadrul aceluiași organism, vine să anuleze prima decizie.

Șefii învățământului buzoian susțin că s-a revenit asupra acestei decizii pentru că nu s-a ținut cont de un ordin comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății, și că nu a existat avizul Inspectoratului Școlar Județean.

Cele două decizii luate aseară au bulversat pe toată lumea, fie că vorbim de elevi, părinți sau cadre didactice.

Atât reprezentanții Instituției Prefectului, cât și ai Direcției de Sănătate Publică Buzău au refuzat orice discuție pe acest subiect. Singurul membru al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență care a comunicat public în acest caz a fost vicepreședintele organismului, care a ținut să își ceară scuze public în numele colegilor.

Recomandarea Direcției de Sănătate Publică de a închide școlile vine după ce în municipiului Buzău rata de infectare a depășit 10 cazuri la mia de locuitori, iar spitalele care tratează pacienți Covid sunt pline.
 

×
Subiecte în articol: şcoală online Buzau COVID-19 elevi
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close