Antena 3 CNN Actualitate Clădire emblematică transformată în centru multifuncţional pentru tineri în Alexandria

Clădire emblematică transformată în centru multifuncţional pentru tineri în Alexandria

Alexandria are în sfârşit un centru multifuncţional pentru tineri, după mai mulţi ani în care s-a lucrat la restaurarea unei clădiri emblematice a oraşului. Este vorba despre fostul cinematograf, care ajunsese în paragină după Revoluţie.

Clădire emblematică transformată în centru multifuncţional pentru tineri în Alexandria
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    11 Ian 2022   •   15:48

Acum, locuitorii oraşului vor avea o zonă culturală în care vor fi expoziţii, proiecţii de film şi alte activităţi. Zilele acestea acolo au loc manifestări legate comemorarea lui Mihai Eminescu.

Planurile mari ale primărei din Alexandria pentru ruinele conematografului Patria au devenit acum realitate.

Clădirea aflată în paragină de aproape 10 ani este acum un loc destinat tinerilor. Are o sală de spectacole, o librărie, ceainărie, dar şi o sală de conferinţe şi expoziţii.

Investiţia totală a ajuns la aproape 9 milione de lei.

"Ca să faci cultură, trebuie să ai infrastructură. Acest obiectiv va fi pentru tineri. Aici vor lucra tineri. Vreau să le retrezim dorinţa pentru lucrul în echipă, pentru proiecte comune. Cred că, până la urmă, asta este cheia succesului. Mă bazez foarte mult că, împreună cu cadrele didactice din şcoli, împreună cu ONG-uri, vom avea o şcoală de teatru, de amatori pentru copii", a declarat Victor Drăguşin, primarul municipiului Alexandria.

"E o bijuterie, îndrăznesc să spun, această investiţie. Sunt obiective importante pentru că avem nevoie de o infrastructură reabilitată şi e important ca tinerii, şi nu numai, să aibă unde să vină să vizioneze sau să desfăşoare anumite activităţi. Îi voi sprijini pe toţi cei care doresc să pregătească un portofoliu variat de evenimente, de activităţi pentru tinerii din Alexandria, pentru tinerii din acest judeţ", a explicat şi Adrian Gâdea, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman.

Deschiderea centrului multifuncţional va fi marcată de mai multe evenimente culturale care vor avea loc până pe 15 ianurie.

De altfel, vizitatorii au văzut acolo şi prima piesă de teatru, iar la final au primit autografe de la Maia Morgenstern.

"E un loc nou, o speranţă nouă. Oameni, oameni care au venit dornici să vadă un spectacol, să zâmbească. Un pic de optimism, un zâmbet în colţul buzelor. Miroase a început, a speranţă, a dorinţa de a se întâmpla lucruri", a precizat Maia Morgenstern.

Evenimentele de la centru se vor desfăşura cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară. Iar accesul publicului la toate activitățile se va face pe baza de invitație.

×
Subiecte în articol: alexandria Teleorman
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close