Antena 3 CNN Actualitate O clădire monument istoric din centrul Capitalei s-a prăbușit!

O clădire monument istoric din centrul Capitalei s-a prăbușit!

O clădire din centrul Bucureștiului, încadrată ca monument istoric, s-a prăbușit miercuri seară. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov a intervenit pentru securizarea zonei.

O clădire monument istoric din centrul Capitalei s-a prăbușit!
Sursa foto: ISUBIF
de Mia Lungu    |    Alex Judeu    |    28 Oct 2020   •   23:41

O clădire încadrată în categoria 'monument istoric' s-a prăbușit parțial, pe strada Iuliu Barasch din București, lângă Teatrul Evreiesc de Stat. Din fericire, nu au existat persoane rănite.

În urma incidentului, au fost evacuate șase persoane care locuiesc în clădirea lipită de imobilul prăbușit, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov.

"Am fost solicitaţi să intervenim pe strada Iuliu Barasch. Când am ajuns la locul intervenţiei am găsit o clădire parţial prăbuşită cu elemente de construcţie căzute pe stradă. Am procedat la evacuarea a şase persoane din clădirea învecinată şi am anunţat ISC pentru verificarea clădirii, dacă se prăbuşeşte sau nu. Aşteptăm să vină un expert şi apoi vom putea lăsa persoanele să intre în clădire.", a declarat Liviu Rupa, unul din pompierii care au intervenit la locuinţa prăbuşită.

Zona a fost securizată iar la faţa locului acţionează echipaje ale Detaşamentului Special de Salvatori, dar a fost adusă şi o autospecială cu scară.

În București, peste 350 de clădiri sunt încadrate în clasa I de risc seismic (construcții cu risc ridicat de prăbușire la cutremurul de proiectare corespunzător stării limită), conform Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic. În cazul unui cutremur puternic, acestea s-ar prăbuși. Mare parte din ele sunt locuite.

Clădirea a fost construită la începutul secolului XX, iar acum există riscul ca şi celălalt corp al casei să se prăbuşescă dacă nu se iau urgent măsuri.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close