Antena 3 Actualitate Cladire prăbuşită parţial, în Centrul Istoric al Capitalei

Cladire prăbuşită parţial, în Centrul Istoric al Capitalei

15 Mai 2013   •   14:19
Cladire prăbuşită parţial, în Centrul Istoric al Capitalei
Sursa foto: Foto: maps.google.ro

O clădire din centrul istoric al Capitalei s-a prăbuşit miercuri. Potrivit ISU, clădirea se află pe strada Blănari nr.4, era nelocuită şi nu sunt victime.

Clădirea din Centrul Istoric al Capitalei era, practic, o ruină nelocuită în apropierea căreia au rămas imobile încadrate în clasa I de risc seismic şi considerate, în urma expertizei, "pericol public", informează Mediafax.
 
Imobilul prăbuşit, construit la sfârşitul secolului XIX pe strada Blănari, figurează pe Lista monumentelor istorice de categoria B (de interes local), la fel ca majoritatea caselor din apropiere.
 
Înainte de prăbuşire, la numerele 4 şi 6 ale străzii Blănari se aflau o faţadă şi elemente structurale de interior. Conform datelor oficiale, la numerele 4 şi 6 ale străzii se află două case. La faţa locului, în prezent, a rămas doar o bucată de faţadă pe care se află trecute ambele numere.
 
Potrivit oamenilor din zonă, la clădirea prăbuşită se lucra de la începutul acestui an, aici urmând a fi construită o clădire de birouri cu o parcare în spate. Cei din zonă şi-au mai amintit că, în urmă cu mai mult timp, clădirea era ocupată de oameni ai străzii, care au fost evacuaţi cu un executor judecătoresc şi cu poliţie, ulterior muncitori începând să care mult moloz afară din clădire.
 
Pentru imobilul de pe strada Blănari numărul 4, Teodora Vasilescu obţinea, pe 24 martie 2004, de la Primăria Capitalei, o autorizaţie de construire pentru punere în siguranţă în regim de urgenţă. Ulterior, la 29 octombrie 2010, Adrian George Nuţă obţinea autorizaţie pentru reconstruire, se arată pe site-ul Primăriei Municipiului Bucureşti.
 
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, Răzvan Popa, a declarat că înainte cu foarte puţin timp de prăbuşirea clădirii, constructorul care lucra la imobil a făcut o sesizare, spunând că sunt trepidaţii.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close