Antena 3 CNN Actualitate Clădirea Institutului de Medicină Legală din Craiova, la un pas de prăbuşire

Clădirea Institutului de Medicină Legală din Craiova, la un pas de prăbuşire

Clădirea Institutului de Medicină Legală din Craiova, la un pas de prăbuşire
Sursa foto: IML Craiova
27 Feb 2009   •   13:43

Zidurile şi scările clădirii în care funcţionează Institutul de Medicină Legală (IML) din Craiova stau să cadă, iar medicii se plâng că lucrează în condiţii toxice. Imobilul a fost revendicat, iar conducerea IML spune că nu poate să facă niciun fel de investiţie. Ca singură măsură de precauţie, conducerea institutului a lipit panouri de avertizare.
Clădirea de la IML Craiova arată pe exterior exact ca un imobil părăsit. Nu este tencuită, iar zidul este plin de crăpături. În interior însă, arată şi mai rău.
Clădirea a fost construită în jurul anului 1950 şi nu a fost niciodată renovată. A fost naţionalizată, iar după revoluţie vechii proprietari au revendicat-o şi au şi câştigat-o printr-o sentinţă a Tribunalului Dolj. Nu au fost, însă, puşi în posesie pentru că procesul a continuat la Curtea de Apel din Craiova. Aşa că cei din conducerea institutului nu pot renova clădirea până la finalizarea procesului.
Au găsit, însă, o altă soluţie - un nou sediu. Dar şi aici lucrurile bat pasul pe loc.
Până acum, conducerea IML a obţinut un teren de la Primăria Craiova pe care urmează să fie construit noul sediu. Din păcate însă, lipsesc fondurile. Costurile pentru un nou sediu se ridică la aproximativ un milion şi jumătate de euro.
Antena 3

×
Subiecte în articol: IML Craiova
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close