Antena 3 CNN Actualitate Clădirea Primăriei Capitalei va deveni obiectiv turistic

Clădirea Primăriei Capitalei va deveni obiectiv turistic

Clădirea Primăriei Capitalei va deveni obiectiv turistic
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
30 Aug 2017   •   16:33

Clădirea Primăriei Capitalei va deveni obiectiv turistic. Aceasta va putea fi vizitată atât de turişti, cât şi de bucureşteni, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat miercuri, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat în unanimitate.

Potrivit News.ro, Georgiana Mocanu, consilier general din partea PNL, a propus un amendament care a fost aprobat, astfel că traseul de vizitare va fi prestabilit, la fel şi programul de vizitare, turiştii putând vizita clădirea PMB doar sâmbătă şi duminică şi în zilele de sărbătoare legală.

"Având în vedere importanţa culturală şi de arhitecturală a imobilului Palatul Administrativ al Municipiului Bucureşti şi ţinând cont de fatul că a fost restaurat de curând, consider că introducerea în circuitul turistic al Capitalei va creşte atractivitatea Bucureştiului ca destinaţie culturală şi va stimula interesul bucureştenilor pentru propriul patrimoniu cultural, contribuind astfel la protejarea şi valorificarea acestei resurse importante de dezvoltare economică durabilă a Capitalei”, se arată în expunerea de motive.

Proiectul a fost propus de Roxana Wring, consilier general din partea USR.

Ea susţine, în expunerea de motive, că patrimoniul arhitectural al Capitalei nu este valorificat suficient, în 2016 atrăgând doar 1,1 milioane de turişti, mult mai puţin decât capitala Poloniei (8,5 milioane) sau capitala Cehiei (7 milioane).

De asemenea, Bucureştiul nu are o strategie de promovare a turismului cultural, se precizează în expunere, însă municipalitatea poate fi "un model de bună practică” prin integrarea clădirii în care funcţionează în circuitul turistic, aşa cum au făcut oraşele europene, având în vedere că aceasta este monument istoric.

×
Subiecte în articol: primarie cladire Capitală turisti
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close