Antena 3 CNN Actualitate Clasa pregătitoare, obligatorie din toamnă pentru generaţii de tineri din ce în ce mai deştepţi

Clasa pregătitoare, obligatorie din toamnă pentru generaţii de tineri din ce în ce mai deştepţi

Clasa pregătitoare, obligatorie din toamnă pentru generaţii de tineri din ce în ce mai deştepţi
Sursa foto: Foto: bizchannel.ro
24 Ian 2012   •   16:40

Clasa zero sau anul pregătitor, cum i se mai spune, devine obligatorie din această toamnă. Practic, din septembrie vom avea un număr record de şcolari: două generaţii vor intra în acelaşi timp în băncile şcolilor.

Peste două luni, părinţii a peste două sute de mii de elevi vor începe nebunia înscrierii  la şcoală.

Clasa pregătitoare e soluţia Ministerului Educaţiei pentru a avea generaţii de tineri din ce în ce mai deştepţi.  De asemenea, Legea educaţiei naţionale a gândit şi a hotărât începerea sistemului de învăţământ începând cu şase ani.

Părinţii copiilor născuţi între 1 septembrie şi 31 decembrie 2006, vor putea opta între a prelungi cu încă un an grupa mare, la grădiniţă, sau a merge la şcoală la grupa pregătitoare. În schimb, copiii care împlinesc 6 ani până la 1 septembrie 2012 sunt obligaţi să meargă la şcoală.

La fel ca şi în anii trecuţi, înscrierile oficiale vor începe în martie, însă, de anul acesta, înregistrările se fac în format electronic. Practic, părintele completează cererea online, o printează şi merge cu ea la şcoala în a cărei circumscripţie este.

Părinţii care vor mai multe înformaţii cu privire la noul an şcolar, au la dispoziţie un tel verde: 0 800 816 ABC , special pentru fiecare judeţ.

ABCul de la finalul numărului e, în fapt, prefixul localităţii de unde se face apelul. Exemplu: Bucureşti - 0 800 816 021

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close