Claudiu Manda anunță noi audieri la Comisia SRI. Horia Georgescu, fostul șef ANI, e pe listă

11 Apr 2018   •   18:13
Claudiu Manda anunță noi audieri la Comisia SRI. Horia Georgescu, fostul șef ANI, e pe listă

Claudiu Manda, președintele Comisiei de control parlamentar al SRI, a anunțat că joi urmează să fie audiat fostul șef al ANI, Horia Georgescu. 

”Mâine (joi - n.r.) dimineaţă, la ora 11.00, o să avem şedinţă de comisie. O să avem audierea domnului Horia Georgescu. Sunt câteva lucruri pe care vrem să le lămurim, neconcordanţe între declaraţiile făcute de domnul Maior la audiere şi de domnul Horia Georgescu. Inclusiv după audierea domnului Maior, domnul Horia Georgescu a apărut în spaţiul public şi a făcut o serie de afirmaţii şi declaraţii în plus. Am avut o discuţie cu domnia sa şi a confirmat că va veni mâine. Înţeleg că va veni cu probe şi va susţine lucruri pe care nu le-a mai spus până acum în faţa comisiei, să dovedească unele lucruri care presupune a fi neadevărate în cele spuse de domnul Maior”, a spus Claudiu Manda. 

Horia Georgescu a fost audiat de SRI și pe 15 noiembrie în anul 2017. Claudiu Manda spunea atunci că el a prezentat o listă de persoane din politică şi a insituţiilor de forţă şi din zona justiţiei, care mergeau la aniversări la sediul K2 al SRI.

"Ne-a relatat despre o zi onomastică a domniei sale la care au participat persoane din conducerea SRI şi persoane politice. Ne-a relatat despre zile de naştere ale şefului SRI la vremea respectivă şi ale prim-adjunctului la vremea respectivă care se ţineau la sediul de la K2 şi la care participau diferite persoane din zona politică, din zona instituţiilor de forţă şi a enumerat cred toate instituţiile de forţă  - nouă ne-a prezentat această listă, nu pot da nume, sunt o parte persoae politice de la PSD, de la PDL, PNL şi tot ce înseamnă zona de forţă din Ministerul Justiţiei şi instituţiile de forţă ale statului", spunea la vremea aceea Claudiu Manda. 

Parteneri
x close