Antena 3 CNN Actualitate Claudiu Manda: Am vorbit cu domnul Coldea despre mandatele de interceptare

Claudiu Manda: Am vorbit cu domnul Coldea despre mandatele de interceptare

Claudiu Manda: Am vorbit cu domnul Coldea despre mandatele de interceptare
13 Mar 2018   •   19:45

Claudiu Manda, președintele Comisiei de Control SRI, ține o conferință de presă după audierea lui Coldea și declarațiile făcute de acesta. 

"Speram să finalizăm în cursul zilei de astăzi discuția cu Domnia Sa. Nu am reușit pentru că am detaliat destul de mult aspectele pe care le-am abordat cu domnul Coldea. Ați văzut declarația Domniei Sale, așa a început întâlnirea de astăzi. E o informație despre cum a evoluat Serviciul de Informații, ce a însemnat securitatea în această zonă, amenințările externe. Dincolo de această prezentare a Domniei Sale, am discutat doar o parte din aspectele pe care voiam să le lămurim. Și-a exprimat toată disponibilitatea să vină la o întâlnire viitoare la Comisie fără niciun fel de rezervă și urmează să stabilim când va fi întâlnirea", a spus Manda. 

"Am discutat despre cum funcționa SRI, relația Domniei Sale cu domnul George Maior, relația cu structurile centrale și structurile județene. Am discutat despre deciziile CSAT care vizau activitatea Serviciului Român de Informații. Am discutat despre protocoale, despre mandatele de securitate națională, despre ce înseamnă judecători, anume desemnați și procurori, și am mai discutat despre relația SRI și a Domniei Sale cu partidele politice și cu Guvernul. Și am mai discutat relația Domniei Sale și a serviciului cu DIICOT-ul și doamna Bica. Cam acestea sunt categoriile mari pe care le-am discutat", a mai spus Claudiu Manda. 

"A fost întrebat de relația sa cu partidele politice, dacă a sprijinit vreun partid politic, dacă a sprijinit persoane din conducerea vreunui partid politic. A negat această implicare, a spus doar că, în contextul în care poate a avut informări cu lideri politici, dar cu acești lideri politici întâlnirile erau în calitatea lor de beneficiari legali, adică aveau funcție de ministru sau beneficiari legali ai SRI. Cred că a spus că toate întâlnirile au fost în prezența lui George Maior. Despre relația cu doamna Bica și DIICOT, a spus că discutăm despre unele dosare care se află în instanță și că nu dorește să dezvolte subiectele", a adăugat Manda.  

×
Subiecte în articol: Claudiu Manda
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close