Antena 3 CNN Actualitate Vor avea nevoie românii de pașaport de vaccinare pentru a pleca la vară în Grecia? Răspunsul ministrului Claudiu Năsui

Vor avea nevoie românii de pașaport de vaccinare pentru a pleca la vară în Grecia? Răspunsul ministrului Claudiu Năsui

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a declarat, joi, într-un interviu exclusiv acordat Antena 3, că prioritatea sa este turismul. Acesta a subliniat că a avut discuții cu omologii săi din Grecia și Israel și că oficialii respectivelor țări s-au declarat dispuși la dialog.

Vor avea nevoie românii de pașaport de vaccinare pentru a pleca la vară în Grecia? Răspunsul ministrului Claudiu Năsui
Sursa foto: Agerpres
24 Feb 2021   •   18:50

"Depun dilegențe pe tema aceasta pentru că îmi doresc ca românii să poată circula și turiști din alte țări să poată veni, în măsura în care este epidemiologic în siguranță. Nu am obișnuința să comunic doar intenții - când am făcut-o, voi comunica.

Vă pot spune că și cei din Grecia au aceleași dorințe ca și noi, că vom avea discuții mult mai tehnice, tocmai pentru a putea accelera această deschidere și pentru turiștii români și pentru industria turistică din România.

Întrebat dacă se pune problema unui pașaport de vaccinare, Claudiu Năsui a răspuns:

"Depinde foarte mult și de țări. De exemplu, și Grecia și Israelul au spus că ele vor să ceară fie un test negativ, fie vaccinul, fie un test de anticorpi. (...) Am mai avut discuții și cu alte state, dar vreau să comunic doar când avem rezultate".

×
Subiecte în articol: claudiu nasui pașasport de vaccinare
Parteneri
Lovitură pentru profesorii care sunt în grevă: Au dat OUG!
x close