Antena 3 CNN Actualitate Claudiu Năsui: Din 16 aprilie, putem merge în Grecia, în vacanță! Acestea sunt regulile care trebuie respectate

Claudiu Năsui: Din 16 aprilie, putem merge în Grecia, în vacanță! Acestea sunt regulile care trebuie respectate

Mai multe țări au anunțat deja că vor redeschide turismul pentru turiștii care pot dovedi că au fost vaccinați.

Claudiu Năsui: Din 16 aprilie, putem merge în Grecia, în vacanță! Acestea sunt regulile care trebuie respectate
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    12 Apr 2021   •   12:41

Cu toate că Uniunea Europeană lucrează în prezent la un certificat verde pentru cei vaccinați, trecuți prin boală sau testați, tot mai multe state îşi fac propriile planuri.

Islanda a introdus deja certificate pentru cetățenii săi vaccinați, la fel face și Danemarca, iar Grecia a anunțat că își va deschide activitatea turistică de la mijlocul lunii mai pentru cei care s-au vaccinat cu ambele doze, au trecut prin COVID 19 şi au anticorpi sau au un test negativ.

”Am discutat chiar astăzi cu ambasadoarea Greciei în România și, din 16 aprilie, granițele României se vor redeschide pentru turiști, evident, cu niște condiții. Și acelea sunt: un formular de localizare, și acela este ușor completabil pe internet, sau cu certificat de vaccinare sau cu test PCR negativ. 

Practic, sunt două momente. Momentul intrării în Grecia, și momentul revenirii în România. La momentul plecării în Grecia, turiștii români care ar dori să plece acolo ar avea nevoie de acest document care există și acum pe internet, un test PCR negativ sau certificat de vaccinare. 

La momentul revenirii în țară, (...) dacă Grecia nu este pe lista aceea a CNSU-ului, nu e absolut nicio problemă, dacă totuși este, și cetățeanul român este vaccinat, și prin vaccinare înseamnă 10 zile de la rapel, de la a doua doză, intră fără carantină. Deci nu are nicio problemă. 

Dacă nu are vaccinul și a fost bolnav de COVID în ultimele 90 de zile, lucru pe care îl poate dovedi fie cu un certificat medical, fie cu un test de anticorpi, de asemenea, nu intră în carantină”, a declarat ministrul Economiei și Turismului, Claudiu Năsui, la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: claudiu nasui Grecia
Parteneri
Tragedie în Italia. Un autobuz a căzut în gol şi a luat foc, la Mestre
x close