Antena 3 CNN Actualitate Claudiu Săftoiu: Am depăşit interdicţia de cinci ani pentru a ocupa funcţii publice

Claudiu Săftoiu: Am depăşit interdicţia de cinci ani pentru a ocupa funcţii publice

Claudiu Săftoiu: Am depăşit interdicţia de cinci ani pentru a ocupa funcţii publice
Sursa foto: Foto: INTACT Images
26 Iun 2012   •   20:03

Liberalul Claudiu Săftoiu, propus de membrii Consiliului de Administraţie al TVR pentru a ocupa funcţia de preşedinte al acestui for, a declarat marţi că, din punct de vedere legal, a depăşit interdicţia de a ocupa funcţii publice, după ce a fost director al SIE, informează Mediafax.

Claudiu Săftoiu nu a putut fi validat marţi de plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului în funcţia de preşedinte al CA al TVR, din lipsă de cvorum.
   
El a susţinut, în replică la atacurile lui Valentin Nicolau, că îndeplineşte condiţiile legale pentru a ocupa această funcţie, chiar dacă a fost şef al SIE.

"Trebuie să ne uităm în lege, cel puţin în ceea ce priveşte foştii directori de servicii de informaţii se stipulează clar şi este legislaţia românească în vigoare, ca la cinci ani după ieşirea din funcţie persoana respectivă să poată îndeplini noi funcţii publice alese. Eu am demisionat în 17 martie 2007, şi dintr-un calcul simplu sunt de ceva vreme în afara acestei interdicţii de a mai ocupa posturi publice", a susţinut Săftoiu.
   
În ceea ce priveşte faptul că liderii USL au promis validarea unei conduceri a TVR fără apartenenţă politică, el a susţinut că urma să se suspende din PNL dacă ar fi fost validat de plen.
   
"În momentul în care aş fi trecut de votul Parlamentului, în momentul acela m-aş fi suspendat din calitatea de membru al PNL, de altfel aceste demersuri au fost făcute de aseară în aşteptarea unei soluţii a Parlamentului", a mai explicat Săftoiu.
   
Plenul reunit al Parlamentului nu l-a putut numi, marţi, pe Claudiu Săftoiu, în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTV), preşedintele Senatului, Vasile Blaga anunţând că lipsesc 20 de parlamentari pentru a fi în cvorum.
   

×
Subiecte în articol: claudiu saftoiu
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close