Antena 3 CNN Actualitate Claudiu Săftoiu: Paranoia puterii a condus la această aberaţie a democraţiei, presa ca vulnerabilitate

Claudiu Săftoiu: Paranoia puterii a condus la această aberaţie a democraţiei, presa ca vulnerabilitate

Claudiu Săftoiu: Paranoia puterii a condus la această aberaţie a democraţiei, presa ca vulnerabilitate
Sursa foto: Foto: Intact Images
de N.B.    |    27 Noi 2011   •   20:17

Fostul consilier al lui Traian Băsescu, Claudiu Săftoiu, discută la emisiunea "Punctul de Întâlnire" cu Radu Tudor, despre procesul prin care a trecut preşedintele României, transformându-se din apărătorul libertăţii presei în liderul unei guvernări care introducerea presa în Strategia Naţională de Apărare ca vulnerabilitate a statului.

În primul an şi jumătate de mandat, preşedintele îşi căuta, fără si fie nevoie, alţi duşmani. În acelaşi timp, şeful statului se debarasa de aliaţii săi. Schimbarea s-a produs în momentul în care s-a întipărit sentimentul de "cetate asediată", explică Săftoiu.

În acel moment, preşedintele şi-a sfătuit apropiaţii şi le-a ordonat aliaţilor să stea spate în spate pentru a se apăra de orice lovitură, susţine fostul consilier de la Cotroceni.

"Paranoia puterii a făcut ca, şapte ani mai târziu, să apară în primul text de securitate al ţării, Strategia Naţională de Apărare (...) această aberaţie a democraţiei şi anume presa ca vulnerabilitate" a adăugat Claudiu Săftoiu.

 

×
Subiecte în articol: claudiu saftoiu presa
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close