Antena 3 CNN Actualitate Clip PNL Prahova cu primarul din Ciorani arestat preventiv pentru fraudarea alegerilor: ”Am învins”

Clip PNL Prahova cu primarul din Ciorani arestat preventiv pentru fraudarea alegerilor: ”Am învins”

PNL Prahova a prezentat marți, în debutul conferinţei de alegeri, un clip video în care preşedintele Consiliului Judeţean Prahova apare alături de mai mulţi primari liberali din judeţ, printre care se numără şi primarul comunei Ciorani, Marin Voicu, aflat în arest preventiv sub acuzaţia că a influenţat fraudarea alegerilor din 27 septembrie 2020 în toate secţiile de votare din localitate.

Clip PNL Prahova cu primarul din Ciorani arestat preventiv pentru fraudarea alegerilor: ”Am învins”
Sursa foto: ziarulincomod.ro
de Adelina Miron    |    20 Iul 2021   •   16:07

Fotografia în care Marin Voicu este alături de Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, este însoţită de mesajul „Am învins!”, relatează ziarul Incomod.

Judecătorii Tribunalului Prahova au decis, în urmă cu o săptămână, prelungirea cu încă o lună a perioadei de arest preventiv pentru primarul comunei Ciorani, Marin Voicu, inculpat, alături de alte 16 persoane, într-un dosar de fraudare a scrutinului din 27 septembrie 2020.

Potrivit ziarul Incomod, ancheta va fi extinsă și cu privire la alegerile parlamentare care au avut loc în luna decembrie a anului trecut. Surse au precizat pentru ziarul Incomod că mai multe persoane au fost audiate luni, 19 iulie, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, instituție care instrumentează dosarul privind fraudarea alegerilor locale în Ciorani toamna trecută.

Patru persoane dintre cele audiate au semnat acorduri de recunoaștere și au oferit detalii despre modalitatea în care alegerile locale au fost fraudate la Ciorani. În plus, cei patru au declarat că fraude similare au avut loc și la alegerile parlamentare din decembrie și s-au oferit să semneze acorduri de recunoaștere și pentru comiterea faptelor la cel de-al doilea scrutin electoral de anul trecut.

Suspiciunile de fraudă au apărut după ce o persoană a pătruns în arhiva Judecătoriei Mizil pe 8 februarie 2021 și a furat buletinele de vot, potrivit unui comunicat remis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Mizil la începutul lunii martie, potrivit sursei citate anterior.

“Cu ocazia alegerilor locale din data de 27.09.2020, membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea Primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi Președintelui Consiliului Judeţean, inserând în aceste înscrisuri date neconforme cu realitatea.

În fapt, a fost diminuat numărul voturilor obţinute de unii candidaţi/formațiuni politice în defavoarea altor candidaţi/formațiuni politice.”, potrivit Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploiești.

Marin Voicu va fi înlocuit în funcția de primar de către actualul viceprimar.

Cât timp edilul și complicii săi nu vor avea voie să lucreze la primărie, activitatea instituției va fi preluată de ceilalți funcționari care nu au fost implicați în ancheta penală.
 

×
Subiecte în articol: PNL primar arestat furt
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close