Antena 3 Actualitate Clipe de GROAZĂ pentru gălăţeni. Sirenele pentru situaţii de urgenţă s-au declanşat

Clipe de GROAZĂ pentru gălăţeni. Sirenele pentru situaţii de urgenţă s-au declanşat

de G.S.    |    12 Oct 2013   •   15:06
Clipe de GROAZĂ pentru gălăţeni. Sirenele pentru situaţii de urgenţă s-au declanşat
Sursa foto: Foto: Agerpres
Sirenele pentru situaţii de urgenţă amplasate pe mai multe clădiri din municipiul Galaţi s-au declanşat din nou, sâmbătă, din motive tehnice, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă spunând că echipamentele au fost resetate, iar sirenele s-au declanşat automat.
Sirenele pentru situaţii de urgenţă s-au declanşat la orele prânzului, alarmele funcţionând aproximativ 20 de secunde, conform Mediafax.
Colonelul Daniel Adochiţei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi a declarat că noile echipamente instalate după incidentul din 7 octombrie, când sirenele s-au declanşat din cauza unei defecţiuni, au fost resetate, declanşându-se automat sirenele. 
"Noile echipamente s-au resetat şi-au făcut un autotest, sirenele fiind declanşate automat. Nu a fost o alarmare reală a populaţiei sau un exerciţiu de pregătire pentru situaţii de urgenţă", a declarat Adochiţei. 
În 7 octombrie, sirenele pentru situaţii de urgenţă s-au declanşat în municipiul Galaţi, creând panică în rândul locuitorilor, iar reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au explicat atunci că a fost vorba despre o alarmă falsă, generată de o defecţiune la echipamentul de comandă. După acest incident, s-a luat măsura înlocuirii echipamentelor vechi.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close