Antena 3 CNN Actualitate Clipe de groază pentru pasagerii unui avion, deasupra Australiei. "Avionul a luat foc şi cabina s-a umplut cu fum!"

Clipe de groază pentru pasagerii unui avion, deasupra Australiei. "Avionul a luat foc şi cabina s-a umplut cu fum!"

Clipe de groază pentru pasagerii unui avion, deasupra Australiei. "Avionul a luat foc şi cabina s-a umplut cu fum!"
Sursa foto: Foto: pixabay.com
23 Sep 2016   •   08:38

Un pilot al companiei australiene low-cost Jetstar a fost constrâns să întrerupă funcţionarea unuia din motoare şi să-şi redirecţioneze avionul spre Brisbane, în estul Australiei, în timp ce pasageri "înspăimântaţi" au relatat ulterior că fumul invadase cabina, relatează AFP.

Un Airbus A 320 făcea legătura între Sydney şi Cairns joi seara în momentul incidentul provocat de o "problemă tehnică la unul dintre motoare", a declarat compania.

"Căpitanul a decis să întrerupă funcţionarea unuia din motoare ca măsură de precauţie şi să redirecţioneze zborul spre Brisbane", a adăugat purtătorul de cuvânt al filialei companiei din Qantas. "Inginerii încearcă să identifice cauzele" acestui incident, a adăugat el.

Niciuna dintre persoanele aflate la bord nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, iar pasagerii au fost transferaţi într-un alt avion.

Într-o înregistrare video filmată de unul din pasageri şi difuzată de televiziunea naţională ABC, se poate vedea fum în cabină.

"A fost momentul cel mai terifiant moment din viaţa mea", a scris Aundra Thompson pe contul său Facebook. "Eram în avionul care a luat foc şi cabina s-a umplut cu fum", spune ea.

O altă pasageră, Wendy Perkins, a relatat pentru ABC că a auzit o explozie puternică şi a văzut fum la aproximativ o oră după decolare.

"În câteva secunde, fumul a apărut sub scaunul meu, sub picioarele mele şi apoi în faţa mea şi la omul aşezat alături de mine ", a spus ea.

Jetstar contestă această versiune a evenimentelor, declarând că fumul nu a apărut decât după aterizare.

 

 

×
Subiecte în articol: incident aviatic avion
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close