Antena 3 CNN Actualitate Clonarea firmelor, o nouă metodă folosită de hoţii români

Clonarea firmelor, o nouă metodă folosită de hoţii români

Clonarea firmelor, o nouă metodă folosită de hoţii români
27 Sep 2008   •   15:54

Clonarea firmelor pentru înşelarea băncilor, noua invenţie a hoţilor din Bucureşti şi Teleorman. Infractorii foloseau numele real al unei firme şi, cu ajutorul unor acte false, înşelau funcţionarii bancari. Reţeaua lucra minuţios: avea un sediu, o ştampilă a firmei clonate şi alte documente false.

Pare simplu, însă nu e chiar aşa. Cinci persoane din Bucureşti şi din Teleorman au pus la punct un mecanism care a funcţionat fără probleme mai multe luni. S-au lăcomit şi asta le-a fost fatal. Metoda folosită de falsificatori era extrem de ingenioasă. Ei găseau firma, îi falsificau ştampilele, apoi căutau persoanele dispuse să meagă la bancă cu aceste documentele falsificate.

Grupul de falsificatori căuta un spaţiu comercial părăsit. Acesta era folosit ca sediu fictiv al unei firme reale. Întocmeau o cerere pentru înfiinţarea unui post telefonic în acel spaţiu şi aşteptau confirmarea. În momentul în care cererea le era îndeplinită, cereau devierea apelurilor pe un telefon mobil.

Gruparea infracţională a fost prezentată Parchetului pentru demararea urmăririi penale. În acest moment, liderul grupului este după gratii, iar alte patru persoane sunt cercetate în stare de libertate.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Parchet urmarire penala
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close