Antena 3 CNN Actualitate Clotilde Armand, decizie drastică pentru adăpostul de câini Odăi : "Trebuie închis urgent!”. Ce se va întâmpla cu cei 750 de câini

Clotilde Armand, decizie drastică pentru adăpostul de câini Odăi : "Trebuie închis urgent!”. Ce se va întâmpla cu cei 750 de câini

Un nou scandal ia amploare în Sectorul 1. Edilul Clotilde Armand a anunţat că vrea să închidă cel mai mare adăpost de câini abandonaţi. Cei care se ocupă de adăpost nu au fost informaţi deşi au fost chemaţi a Primărie pentru discuţii. Mai mult, cei de acolo spun că nu ar fi fost motive ca să se decidă închiderea adăpostului, mai ales că bani mai sunt de anul trecut iar proviziile ajung până în septembrie.

Clotilde Armand, decizie drastică pentru adăpostul de câini Odăi : "Trebuie închis urgent!”. Ce se va întâmpla cu cei 750 de câini
de Georgiana Adam    |    09 Feb 2021   •   17:50

De mai bine de 10 ani angajaţii Romprest se ocupau gratuit de serviciile de îngrijire a câinilor, dar în contextul scandalului cu primăria Sectorului 1, firma de salubrizare şi-a retras toţi angajaţii de acolo pe 4 februarie.

"Am fost chemaţi la Primărie pentru a vedea cum reuşim să facem ca viaţa acestor animale să nu fie afectată de această schimbare", a spus pentru Antena 3 un reprezentant al adăpostului de câini Odăi.

În loc să-i anunţe pe cei de la adăpost, Clotilde Armand a postat un mesaj pe reţelele de socializare şi a preluat transmisia live a unuia dintre participanţi.

"Am avut astăzi o întâlnire cu reprezentanții mai multor asociații care luptă de mulți ani pentru protecția animalelor despre situația de la Odăi și concluzia este una foarte clară:

Lagărul Odăi trebuie închis urgent! Iar primăria Sectorului 1 sub conducerea mea își asumă să deschidă patru centre de sterilizare în sectorul 1! Mulțumesc celor care au participat la această întâlnire și îi asigur de toată deschiderea Primăriei Sectorului 1", a scris edilul Sectorului 1 pe Facebook

Iubitorii de animale sunt împărţiţi în două tabere

Unii acuză interese ascunse şi spun că există pericolul ca 750 de câini să fie eutanasiaţi.

"Este o crimă. Înainte ca domnia sa să ajungă primar spunea că o să aibă grijă de acest adăpost cu partidul din care face parte şi dintr-o dată s-a sucit. Acum vrea să-l desfinţeze. Se pare că este un interes imobiliar", a spus pentru Antena 3 un reprezentant al adăpostului.

În fiecare lună sunt aduşi 50 60 de câini capturaţi de pe domeniul public. Spre adopţie pleacă în medie 30.

Contactată pentru un punct de vedere, de către jurnalistul Antena 3, Mihaela Bîrzilă, edilul Sectorului 1, Clotilde Armand nu a fost disponibilă până în acest moment.

Compania Romprest a revenit între timp asupra deciziei şi va trimite înapoi cei 10 angajaţi retraşi.

"A intervenit domnul primarul Nicuşor Dan. La rugăminţile dânsului vom asigura, până o să murim de tot, vom asigura şi acolo prestaţia de care e nevoie", a spus pentru Antena 3,  Răzvan Duca director executiv Romprest.

×
Subiecte în articol: București sectorul 1 Clotilde Armand
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close