Antena 3 CNN Actualitate Clotilde Armand a intrat în concediu pentru trei săptămâni. Ce se va întâmpla cu Sectorul 1 după ce se va termina starea de alertă

Clotilde Armand a intrat în concediu pentru trei săptămâni. Ce se va întâmpla cu Sectorul 1 după ce se va termina starea de alertă

Clotilde Armand, a intrat în concediu timp de trei săptămâni, ceea ce înseamnă că în momentul în care Sectorul 1 va ieşi din starea de alertă primarul va fi departe de București iar problemele cu gunoiul ar putea reveni

Clotilde Armand a intrat în concediu pentru trei săptămâni. Ce se va întâmpla cu Sectorul 1 după ce se va termina starea de alertă
Sursa foto: Hepta
de Radu Tiliță    |    11 Aug 2021   •   11:24

Timp de trei săptămâni, la cârma celui mai bogat sector din București se va afla, viceprimarul Oliver Păiuși, din partea USR. 

Săptămâna aceasta am avut parte de o premieră, dat fiind faptul că ultima ședință a Consiliului Local a fost convocată, nu de viceprimarul Oliver Păiuși, deși avea atribuțiile delegate pentru a face acest lucru, ci de edilul Sectorului 1, Clotilde Armand, chiar din concediu. Convocarea a venit direct semnată și parafată de către aceasta. 

Starea de alertă din Sectorul 1 al Municipiului București se va încheia pe 23 august, când edilul se va afla în continuare în concediu, iar în acest moment nu se știe ce se va întâmpla cu sectorul după această dată.

Edilul Sectorului 1 consideră că ar fi rezolvat problema gunoaielor din acest sector, ba mai mult, nici Prefectul Capitalei, Alin Stoica nu ar avea motive să prelungească această stare de alertă, dat fiind faptul că în acest moment sunt trei operatori de salubritate publică, care, în teorie, se ocupă de curățenia din sector.

Pe de o parte îi avem pe cei de la BRAI CATA, un contract de 62.900 de lei, care se ocupă de colectarea deșeurilor provenite din construcții. Până acum aceștia au colectat 13 tone de deșeuri, însă, contractul spune că până la finalul stării de alertă ar trebui să colecteze 100 de tone.

Pe de altă parte avem contractul cu Rebu, în valoare de 13 milioane de lei, care ar trebui să se ocupe de măturatul și de spălatul străzilor, lucru care nu se întâmplă în mod real la nivelul întregului sector.

Rămâne totuși de văzut dacă se va continua starea de alertă sau nu, după data de 23 august.

 

 

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close