Antena 3 CNN Actualitate Cum a reuşit Clotilde Armand să pună în pericol soarta a 750 de câini

Cum a reuşit Clotilde Armand să pună în pericol soarta a 750 de câini

Cearta dintre primarul sectorului 1, Clotilde Armand, şi firma care are contract de salubrizare a sectorului riscă să facă noi victime colaterale

Cum a reuşit Clotilde Armand să pună în pericol soarta a 750 de câini
de Georgiana Adam    |    07 Feb 2021   •   17:25

Primarul general, Nicuşor Dan, a anunţat că Primăria Capitalei ar putea finanța pentru o perioadă de cel mult 60 de zile adăpostul de câini Odăi.

Anunțul primarului general vine în contextul disputei dintre Primăria Sectorului I și firma de salubrizare, aceasta din urmă având şi atribuţii de administrare a adăpostului.

„În contextul problemelor care au apărut între compania Romprest Service și Primăria Sectorului 1 și pentru a nu risca să rămână fără îngrijire câinii de la adăpostul Odăi, am solicitat ca ASPA (Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor, din subordinea Primăriei Capitalei) să asigure serviciul, astfel încât animalele fără stăpân să fie protejate.

Nicuşor Dan: Orice s-ar întâmpla între primarul de sector şi Romprest, câinii nu trebuie să sufere

Am primit mai multe semnale și din partea unor ONG-uri pentru a colabora, în sensul asigurării, în continuare, a adăpostului, hranei și îngrijirii acestora.

Primăria Capitalei poate finanța acest adăpost pentru o perioadă de 1-2 luni. În acest interval se pot găsi soluții pe termen lung.

Orice s-ar întâmpla în relațiile contractuale dintre administrația publică și un agent economic sau altul, animalele fără stăpân nu trebuie să aibă de suferit”, a anunțat primarul general pe Facebook.

Conflictul dintre Primăria Sectorului 1 și compania de salubrizare a izbucnit la finalul anului trecut, primarul Clotilde Armand acuzând preţurile mari percepute de Romprest.

Printre activitățile Romprest se numără şi administrarea adăpostului de câini Odăi, care, în lipsa unei soluţii pe termen lung, riscă să fie desfiinţat.

În adăpost sunt aproximativ 750 de câini.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: Clotilde Armand caini
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close