Antena 3 CNN Actualitate Clotilde Armand provoacă încă un scandal uriaş în Sectorul 1. Poliţia Locală a fost chemată la sediul Primăriei

Clotilde Armand provoacă încă un scandal uriaş în Sectorul 1. Poliţia Locală a fost chemată la sediul Primăriei

Clotilde Armand provoacă încă un scandal uriaş în Sectorul 1. Aceasta a anunţat că dă pe mâna justiţiei fiecare consilier local care nu i-a votat bugetul şi, în plus, a cerut dizolvarea întregului consiliu. Doar aşa, spune ea, poate să îşi continue proiectele pe care şi le-a propus. În replică, cei de la PSD şi de la PNL îi amintesc să plătească datoriile primăriei, despre care nu a trecut nici măcar un rând în proiectul de buget. Şi în plus au chemat şi Poliţia pentru că primarul a interzis accesul prese în sala de şedinţă.

Clotilde Armand provoacă încă un scandal uriaş în Sectorul 1. Poliţia Locală a fost chemată la sediul Primăriei
Sursa foto: Antena 3
de Radu Tiliță    |    31 Mar 2022   •   16:29

Poliţia Locală a fost chemată la sediul Primăriei Sector 1 de consilierii locali, care au constatat că primarul nu permite accesul presei în sala de şedinţă.

Demersul a rămas fără succes, iar şedinţa s-a ţinut cu uşile închise.

Primarul Sectorului 1 susţine că proiectul de buget este blocat, de două luni, de consilierii de la PSD şi de la PNL, care ar fi format o coaliţie împotriva ei.

Este, de altfel, o acuzaţie pe care o repetă de la preluarea mandatului. Pentru că nu reuşeşte să găsească sprijin pentru investiţiile şi cheltuielile la care se angajează, Clotilde Armand a trecut la ameninţări.

"Pentru că nu avem alte soluție la acest blocaj, am decis să depunem plângeri pentru abuz în serviciu pe numele consilierilor locali care refuză sistematic și fără argument votarea bugetului și în paralel vom depune în Justiție o solicitare de dizolvare a Consiliului Local", a spus Clotilde Armand.

Problema este că niciun politician, indiferent de nivelul la care se află în arhitectura statului, nu poate fi obligat să voteze într-un fel sau altul. Iar consilierii despre care vorbeşte Clotilde Armand spun că adevărata problema a administraţiei Sectorului 1 este ea însăşi.

"Primăria e blocată de Clotilde Armand, care de doi ani de zile crează crize după crize: criza parcărilor, criza gunoiului, criza burselor, a lipsei de aministrare cortecta a sectorului. Doamna primar a creat aceste crize și dă vina nefondat pe consilierii locali, și a dat dovada de lipsă de respect acuzându-i că sunt schizofrenici sau analfabeţi", a spus Dan Podaru, consilier local Sectorul 1, PNL.

Consilierii locali susţin că nu au votat până acum proiectul de buget propus de Clotilde Armand pentru că este ilegal, deoarece în document nu a fost prevăzută achitarea datoriilor.

Curtea de Conturi a cerut ca la întocmirea bugetului să fie prevăzute sumele pentru plata facturilor restante.

În cazul Primariei Sectorului 1, acestea se ridică la peste 20 de milioane de euro. 
 

×
Subiecte în articol: Clotilde Armand scandal sectorul 1 primarie
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close