Antena 3 CNN Actualitate Clotilde Armand, o nouă idee controversată: vrea să facă şcoală într-un loc cu radiaţii peste limită

Clotilde Armand, o nouă idee controversată: vrea să facă şcoală într-un loc cu radiaţii peste limită

Clotilde Armand şochează din nou, după ce a anunţat că vrea să înfiinţeze o şcoală într-un loc cu nivel de radiaţie peste limita de siguranţă, chiar în spatele Casei Presei din Capitală. 

Clotilde Armand, o nouă idee controversată: vrea să facă şcoală într-un loc cu radiaţii peste limită
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    24 Feb 2021   •   09:36

Sediul ADP Sector 1 ar urma să fie evacuat, dacă proiectul primeşte votul Consiliului local. 

Tocmai pentru nivelul ridicat de radiaţii, angajaţii din acel sediu primesc un spor de antenă de 15% şi susţin că o actvitate didactică ar fi imposibilă acolo, având în vedere că elevii ar trebui să stea ore în şir expuşi la radiaţii. 

Armand: vom înființa o școală nouă în zona Casa Presei Libere

Primarul sectorului 1 a scris pe pagina sa de Facebook despre înfiintarea "Şcolii Regale", în locul sediului ADP Sector 1. 

"Ne dorim ca, în cel mai scurt timp posibil, să eliminăm supraglomerarea din clase, pentru ca elevii noștri să învețe în condiții civilizate. Având în vedere faptul că acest fenomen își are cauza în deficitul de unități de învățământ din Sectorul 1, vom înființa o școală nouă în zona Casa Presei Libere", a scris Clotilde Armand, pe Facebook.

Ce nu a menţionat însă Clotilde Armand este nivelul de radiaţie generat de antenele din imediata apropiere.

Mai mult decât atât, lucrătorii din sediul ce ar putea fi evacuat acuză că nu s-au luat în calcul costurile uriaşe ale unei astfel de schimbări. 

Spre exemplu, monitorizarea întregului sistem de monitorizare video stradală a sectorului se află în acel sediu.

Paradoxal, chiar primăria de sector este cea care ar trebui să monitoriteze expunerea elevilor la radiaţii

În mod paradoxal, chiar primăria de sector este cea care ar trebui să monitoriteze expunerea elevilor la radiaţii. 

"Stabilirea spaţiilor în vederea înfiinţării unor instituţii de învăţământ nu intră în atribuţia inspectoratelor şcolare. Intră în atribuţiile autorităţilor administraţiei publice locale. Ele stabilesc parametrii, ele sunt cele care declanşează şi se supun evaluării periodice", a spus Geanina Georgescu, purtător de cuvânt la Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Contactată telefonic şi în scris de reporterii Antena 3 pentru un punct de vedere, primarul Clotilde Armand nu a răspuns până la acest moment cererilor.
 

×
Subiecte în articol: Clotilde Armand şcoală radiatii
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close