Antena 3 CNN Actualitate Firma adusă de Clotile Armand să ridice gunoiul din Sectorul 1, presupuse legături cu Mafia siciliană

Firma adusă de Clotile Armand să ridice gunoiul din Sectorul 1, presupuse legături cu Mafia siciliană

Dezvăluiri-bombă despre firma pe care primarul Clotilde Armand a adus-o să ridice gunoaiele din Sectorul 1. Potrivit jurnaliștilor de la "Gândul", în anii 2000 acționarii acestei firme erau italieni suspectați că au legături cu Mafia siciliană.

Firma adusă de Clotile Armand să ridice gunoiul din Sectorul 1, presupuse legături cu Mafia siciliană
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    25 Iul 2021   •   10:48

În plus, edilul Sectorului 1 nu s-a uitat la bani atunci când a semnat un nou contract. Romprest ridica deșeurile cu 577 de lei pe tonă, iar actuala societate cere 629 de lei pe tonă.

Informațiile apărute în presă, la vremea respectivă, transmiteau că italianul Rosario Raneri – fost polițist – a fost vizat de o anchetă de spălare de bani a Parchetului general, cu Direcția de Investigații Antimafia de la Roma. Raneri era acuzat de legături cu Cosa Nostra. De altfel, fostul polițist a fost asociat cu Paul Brener, contabilul lui Bernardo Provenzano, un alt personaj acuzat de legături cu mafia și binecunoscut jurnaliștilor anilor `90, scrie gandul.ro.

În 2008, italienii s-au retras din firmă, aceasta fiind preluată și condusă – un deceniu – de afaceristul Doru Florescu, acuzat de evaziune fiscală în două dosare. Afaceristul Doru Florescu a fost reținut în 2015 în cadrul unei investigaţii a Parchetului Curţii de apel Bucureşti pentru evaziune fiscală de peste 23 de milioane de euro, potrivit Agerpres.

BRAI-CATA are ca obiect de activitate ”colectarea deșeurilor nepericuloase” și a avut o cifră de afaceri, în 2020, de 104.034.359 RON, respectiv un profit de  316.537 RON.
Clotilde Armand încheie contract de salubrizare cu BRAI-CATA

Blocajul declanșat de primarul Clotilde Armand a dus nu numai la ”criza gunoaielor” din Sectorul 1, dar și la disponibilizări la ROMPREST. 400 de persoane au fost disponibilizate în ultima perioadă, iar sursele GÂNDUL transmit că 100 dintre acestea au fost încadrate, rapid, la… BRAI-CATA.

Și asta pentru că, spun aceleași surse, firma care a încheiat contractul cu Primăria Sectorului 1 ducea lipsă de personal și era neapărată nevoie de o suplimentare a schemei, altfel ar fi apărut unele întrebări incomode.

 

×
Subiecte în articol: Clotide Armand
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close