Antena 3 CNN Actualitate Cluj: 800 de angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii vor fi daţi afară începând cu luna iunie

Cluj: 800 de angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii vor fi daţi afară începând cu luna iunie

Cluj: 800 de angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii vor fi daţi afară începând cu luna iunie
Sursa foto: Foto: caplimpede.ro
29 Mar 2012   •   15:54

800 de angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii vor fi disponibilizaţi la începutul verii. Potrivit liderului sindicatului salariaţilor din combinatul metalurgic Mechel, Ioan Pascu, aproape jumătate din angajaţii companiei vor fi trimişi în şomaj în luna iunie, scrie Agerpres.
   
Pascu a declarat joi că a sesizat autorităţile judeţene de multă vreme asupra situaţiei în care se află combinatul şi a avertizat că există posibilitatea disponibilizării unor angajaţi.
   
De asemenea, reprezentanţii sindicatului au contestat rezultatele financiare ale combinatului pe anul 2011 susţinând că acestea au fost viciate de preţurile la materia primă.
   
Directorul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă din Cluj, Daniel Don, a confirmat faptul că reprezentanţii conducerii combinatului au notificat autorităţile referitor la disponibilizare.
   
"Acum se urmează calea procedurală pentru a se întruni toate elementele disponibilizării colective. Din contractul colectiv de muncă rezultă trei salarii compensatorii. Urmează să facem şi o analiză asupra situaţiei. Măsura cea mai importantă acum este revenirea muncitorilor pe piaţa muncii, cu atât mai mult cu cât Câmpia Turzii este o zonă monoindustrială', a declarat presei Daniel Don.

În urmă cu două săptămâni, sindicatul Combinatului Mechel Câmpia Turzii acuza acţionariatul majoritar rus că a încălcat, după privatizarea din 2003, atât angajamentele luate faţă de AVAS, cât şi strategia de restructurare a siderurgiei româneşti convenită cu UE, avertizând că există riscul închiderii societăţii.


×
Subiecte în articol: Cluj lider sindical
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close