Antena 3 CNN Actualitate Cluj. O ploaie torenţială a inundat zeci de străzi şi a provocat avarierea a cinci maşini (VIDEO)

Cluj. O ploaie torenţială a inundat zeci de străzi şi a provocat avarierea a cinci maşini (VIDEO)

Cluj. O ploaie torenţială a inundat zeci de străzi şi a provocat avarierea a cinci maşini (VIDEO)
Sursa foto: inundatii
30 Mai 2010   •   18:09

Câteva zeci de străzi din municipiul Cluj-Napoca, mai multe subsoluri şi magazine ale unui mall au fost inundate, duminică, în urma unei ploi torenţiale însoţite de grindină, iar cinci autoturisme au fost avariate după ce doi copaci au căzut pe ele, potrivit Mediafax.
Adjunctul şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, colonelul Dorin Ungur, a declarat, duminică, că pompierii au intervenit cu motopompe pentru scoaterea apei din subsolurile caselor şi de pe străzile unde canalizarea nu a mai făcut faţă.

Imagini trimise de un utilizator www.videonews.ro



"Ploaia torenţială a dus la inundarea a zeci de străzi din Cluj-Napoca şi a mai multor subsoluri. Am intervenit cu motopompe pentru scoaterea apei şi primim ajutor o motopompă şi de la Turda. Cele mai afectate sunt cartierele Zorilor, zona centrală, strada Moţilor. Doi copaci care au căzut au avariat cinci maşini, două pe o stradă şi trei pe alta. Din fericire, nu au fost înregistrate victime", a spus Ungur.
Circulaţia rutieră se desfăşoară cu dificultate în oraş, apa ajungând pe alocuri şi la 20-30 de centimetri.
Şi echipele Companiei de Apă Someş (CAS) au intervenit pentru desfundarea canalizării municipiului Cluj-Napoca şi scoaterea apei de pe străzi, cu motopompe.
"Echipele noastre au intervenit pentru desfundarea canalizării. Am chemat şi echipe de acasă pentru intervenţii. Sistemul de canalizare nu a fost proiectat pentru fenomene extreme, cum a fost şi această ploaie torenţială", a declarat purtătorul de cuvânt al CAS, Lucian Croitoru.
Potrivit acestuia, majoritatea canalelor de pe străzi se înfundă din cauza pietrişului şi a noroiului purtat de maşinile care ies pe carosabil de pe şantierele de construcţii fără a avea roţile curăţate în prealabil.
În urma ploii, câteva bucăţi din tavanul fals din complexul comercial Iulius Mall au cedat, iar apa a inundat o parte a parterului şi mai multe magazine.
În acest mall, o inundaţie similară cauzată de ploaie a avut loc şi în vara anului 2008.

Antena3.ro



×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close