Antena 3 CNN Actualitate Cluj. Patru turci, condamnaţi pentru trafic de droguri, dau în judecată statul român pentru a-şi recupera banii confiscaţi la arest

Cluj. Patru turci, condamnaţi pentru trafic de droguri, dau în judecată statul român pentru a-şi recupera banii confiscaţi la arest

Cluj. Patru turci, condamnaţi pentru trafic de droguri, dau în judecată statul român pentru a-şi recupera banii confiscaţi la arest
Sursa foto: bani confiscati
05 Sep 2009   •   10:03

Caz incredibil la Cluj. Patru cetăţeni turci, condamnaţi pentru trafic de droguri, se judecă de trei ani cu statul român pentru a-şi recupera banii care le-au fost confiscaţi în momentul arestării. Poliţiştii au depus la trezorerie doar jumătate din suma confiscată în momentul arestării, acuză turcii. Rechizitoriul întocmit de procurorul care s-a ocupat de caz conţine date contradictorii, în privinţa banilor pe care-i aveau turcii asupra lor.

În 2004, poliţiştii de la Brigada Antidrog Iaşi au oprit în trafic 4 cetăţeni turci. Asupra lor s-au descoperit 40 de kilograme de heroină. Pe lângă droguri, s-au confiscat aproape 27.000 de euro, 24.000 de dolari şi 2.000 de lei. După ce au fost reţinuţi, traficanţii au fost transferaţi la Cluj-Napoca, unde filiera fusese urmărită de anchetatori luni de zile. În 2007, turcii au primit condamnări de câte 10 ani de închisoare, pentru trafic de droguri de mare risc.

Judecătorii au dispus ca banii confiscaţi să le fie returnaţi, pentru că procurorii DIICOT nu au putut demonstra că provin din trafic cu droguri. În acel moment s-a constatat că la Trezoreria din Cluj au fost depuşi doar jumătate din bani.

În rechizitoriul întocmit de procurorii DIICOT se arată că în bagajale lui Muzaffer Sevil, unul dintre cei patru turci condamnaţi, s-au găsit 30.000 de dolari. Însă acelaşi rechizitoriu conţine mai multe neclarităţi. La câteva pagini după cea în care se menţionează suma, se revine asupra informaţiilor şi se spune că Muzaffer avea la el ?30.000 de euro şi dolari". După alte două pagini se arată că un alt inculpat avea 30.000 de euro. Iar la capitolul ?confiscări", unde se face un total al sumelor reţinute, rezultă că de la unul dintre suspecţi a fost confiscată suma de 25.000 de euro şi 6 dolari.

Şeful DIICOT Cluj susţine că procurorii au depus la Trezoreria Cluj toţi banii confiscaţi de la inculpaţi. Instituţia nu a făcut nicio anchetă în acest caz.

Antena 3

×
Subiecte în articol: turci euro politisti DIICOT procurori
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close