Antena 3 CNN Actualitate Cluj. Peste 100.000 de credincioşi sunt aşteptaţi să participe la cel mai mare pelerinaj greco-catolic din acest an (VIDEO)

Cluj. Peste 100.000 de credincioşi sunt aşteptaţi să participe la cel mai mare pelerinaj greco-catolic din acest an (VIDEO)

Cluj. Peste 100.000 de credincioşi sunt aşteptaţi să participe la cel mai mare pelerinaj greco-catolic din acest an (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Antena 3
14 Aug 2010   •   13:18

Peste 100.000 de credincioşi sunt aşteptaţi sâmbătă la Mănăstirea Nicula. Cel mai mare pelerinaj greco-catolic din acest an porneşte de la capela greco-catolică din Cluj-Gherla. Oamenii mărşăluiesc până la biserica parohială din Nicula.

La Mănăstire are loc o slujbă de venerare a unei relicve a Sfintei Cruci, adusă din Germania. Ordinea va fi asigurată de peste 320 de poliţişti şi jandarmi. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Cluj a instalat deja două corturi în curtea mănăstirii, unde se vor face consultaţii medicale pentru pelerinii prezenţi la sărbătoarea "Adormirii Maicii Domnului".

CFR Călători suplimentează numărul de trenuri care vin şi pleacă dinspre Cluj-Napoca, pe durata desfăşurării pelerinajului de la la Mănăstirea Nicula. Astăzi intră în circulaţie două trenuri de persoane, care vor circula între Cluj-Napoca şi Ilva Mică.

Duminică se introduc în circulaţie alte două trenuri accelerate şi trei de persoane. Acestea merg între Cluj-Napoca şi Dej, Gherla şi Bistriţa. Trenurile accelerate care circulă Între Cluj-Napoca şi Bucureşti, Iaşi şi Suceava vor avea mai multe vagoane.



Trenuri suplimentare, începând cu 14 august 2010

  • 4701 Ilva Mică - Cluj-Napoca
  • 4702 Cluj-Napoca - Ilva Mică

Trenuri suplimentare, începând cu 15 august 2010

  • TR  19324 St. Gherla - St. Bistriţa Nord
  • TR 19326 St. Gherla - St. Dej Călători
  • 4483 Ilva Mică - Dej Călători
  • 4484 Dej Călători - Ilva Mică
  • 4702 Cluj-Napoca - Dej Călători

Antena 3

×
Subiecte în articol: credinciosi manastire pelerinaj CFR trenuri
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close