Antena 3 CNN Actualitate Cluj: Protest inedit cu oameni de zăpadă, care îi înlocuiesc pe cei ce nu pot participa

Cluj: Protest inedit cu oameni de zăpadă, care îi înlocuiesc pe cei ce nu pot participa

Cluj: Protest inedit cu oameni de zăpadă, care îi înlocuiesc pe cei ce nu pot participa
Sursa foto: nomaas.org
18 Feb 2012   •   19:22


Protestele continuă la Cluj, unde aproximativ 30 de persoane s-au adunat sâmbătă seară, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, şi cer demisia preşedintelui Traian Băsescu, informează Mediafax. Aceştia au găsit o modalitate amuzantă de a compensa numărul redus al clujenilor prezenţi, construind oameni de zăpadă de care au ataşat pancarte cu diverse mesaje.
   
Participanţii la manifestare s-au adunat în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca în jurul orelor 17.00, având asupra lor un steag tricolor de mari dimensiuni şi poza locotenentului Alexandru Gheorghe, care a protestat în uniformă militară la Bucureşti, precum şi mesajul "Ofiţer cu demnitate". Se strigă "Jos Băsescu", "Băsescu după Boc, demisia pe loc", "Toată lumea ştie, ne conduce SIE", "PDL în România, este furtul şi hoţia", "Jos Guvernul securist, condus de un UTC-ist", "Ungureanu e ateu, o să-l bată Dumnezeu". Sunt prezente şi mesaje împotriva ACTA şi a proiectului minier de la Roşia Montană.
   
Oameni de zăpadă au fost construiţi în jurul statuii lui Matei Corvin din centrul Pieţei Unirii, protestatarii afirmând că aceştia îi înlocuiesc pe clujenii care au nemulţumiri, dar nu pot ajunge la miting.
   
"Ne-am gândit că sunt mulţi oameni care nu pot să vină la proteste, pentru că muncesc, şi ne-am gândit să facem oameni de zăpadă în locul lor şi să îi lăsăm aici. Facem protestatari de zăpadă şi le punem pancarte şi îi lăsăm în piaţă, ca să fie tot timpul cineva care să protesteze. Sper să nu îi ia Poliţia Locală", a spus Mihnea Blidariu, component al trupei "Luna Amară", unul dintre protestatari.
   

×
Subiecte în articol: Cluj Cluj-Napoca pancarte miting
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close