Antena 3 CNN Actualitate Clujenii au stabilit un record mondial prăjind 210 pui într-o singură tavă (VIDEO)

Clujenii au stabilit un record mondial prăjind 210 pui într-o singură tavă (VIDEO)

Clujenii au stabilit un record mondial prăjind 210 pui într-o singură tavă (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News
12 Sep 2010   •   16:15

Recordul mondial la prăjit pui a fost stabilit, duminică, de o echipă de 20 de bucătari, care au reuşit să prăjească, în două ore, 210 pui într-o singură tavă, de 15 metri pătraţi, în cadrul Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber desfăşurat la Cluj-Napoca, informează Mediafax.

Recordul a fost omologat şi certificat de un reprezentant al World Records Academy, prezent la locul evenimentului, acesta înmânând certificatul de atestare a recordului şi medalii echipei de bucătari condusă de maestrul clujean Tibi Kiss Budai.

Coordonatorul Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber, Radu Zărnescu, a declarat, duminică, la finalul evenimentului, că recordul a fost primul de acest fel la nivel mondial.

"Recordul mondial la prăjit pui a fost stabilit de o echipă de 20 de bucătari care a reuşit să prăjească 210 pui într-o singură tavă de 15 metri pătraţi. Tava din inox a fost construită special în Bulgaria. Până acum nu a mai fost un astfel de record pe plan mondial. Noi am dat tonul", a spus Zărnescu.

Şeful echipei de bucătari, Tibi Kiss Budai, a declarat, la rândul său, că au fost folosiţi 50 de litri de ulei şi 25 de butelii cu gaz amplasate sub tavă.

"Sunt emoţionat că am reuşit să prăjim 210 pui într-o singură tavă. Fiecare pui a fost tăiat în patru, deci au rezultat 840 de porţii. Am folosit 50 de litri de ulei şi am uns puii cu un sos de trufe delicios", a spus Kiss Budai.

După omologarea recordului mondial, toate cele 840 de porţii de pui prăjit au fost împărţite persoanelor prezente la Campionatul de Gătit în Aer Liber de la Cluj-Napoca, însoţite de câte o felie de pâine de casă şi sos tzatziki din iaurt, clujenii înghesuindu-se pentru a primi porţiile de pui.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: record pui Cluj
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close