Antena 3 Actualitate CNADNR a fost trecută în subordinea lui Şova. Ministerul Transporturilor se va ocupa doar de drumurile naţionale

CNADNR a fost trecută în subordinea lui Şova. Ministerul Transporturilor se va ocupa doar de drumurile naţionale

de S.T.    |    09 Ian 2013   •   17:48
CNADNR a fost trecută în subordinea lui Şova. Ministerul Transporturilor se va ocupa doar de drumurile naţionale
Sursa foto: Foto: Intact Images

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) a fost trecută în subordinea ministrului delegat pentru proiecte de infrastructură.

Vicepremierul Liviu Dragnea a anunţat, miercuri, că în perioada imediat următoare va fi demarată procedura juridică prin care atribuţiile companiei să fie delimitate.
   
"Ministrul Dan Şova se va ocupa de marile proiecte, inclusiv de autostrăzi, iar la Ministerul Transporturilor vor rămâne drumurile naţionale", a spus Dragnea, citat de Mediafax.

Acesta a menţionat că separarea atribuţiilor CNADNR nu va presupune şi reacreditarea companiei la nivel european, pentru că autoritatea de management pentru Programul Operaţional Sectorial Transport va rămâne la ministerul de resort.
   
La sfârşitul anului 2012, Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, coordonat de ministrul delegat Dan Şova, a fost autorizat de Guvern să ceară în Adunarea Generală a Acţionarilor a CNADNR divizarea societăţii în două noi companii naţionale, respectiv Compania Naţională de Autostrăzi şi Compania Naţională de Drumuri.
   
Compania Naţională de Autostrăzi va funcţiona sub autoritatea acestui nou departament, iar Compania Naţională de Drumuri Naţionale va fi organizată sub autoritatea Ministerului Transporturilor.

Citeşte şi:

Planuri măreţe pentru 2013. Câţi kilometri de autostradă vor să construiască autorităţile în acest an

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close