Antena 3 CNN Actualitate CNADNR dă bani grei ca să-i ţină pe hoţi departe de autostrăzi. Patru MILIOANE de euro în fiecare an

CNADNR dă bani grei ca să-i ţină pe hoţi departe de autostrăzi. Patru MILIOANE de euro în fiecare an

CNADNR dă bani grei ca să-i ţină pe hoţi departe de autostrăzi. Patru MILIOANE de euro în fiecare an
de S.T.    |    07 Aug 2013   •   07:50

România cheltuie 10.000 de euro pe an pentru fiecare kilometru de autostradă, doar pentru pază! Asta înseamnă 4 milioane de euro în fiecare an.

Bani buni se duc nu doar pentru cele pe care se circulă, dar şi pentru ca hoţii să nu le fure pe cele aflate în lucru.

Compania Natională de Drumuri şi Autostrăzi a atribuit un contract în valoare de apoximativ 300.000 de euro pentru paza autostrăzii Arad-Nădlac. În lipsa lucrărilor, a muncitorilor şi a executanţilor, autostrada Arad-Nădlac s-a ales doar cu o firmă care să asigure paza bunurilor prin patrulare. 

Pentru autostrada Bucureşti - Piteşti, CNADNR va cheltui 700.000 de euro, bani care se vor duce către o asociere de firme din care face parte şi firma controlată de ginerele lui Vasile Blaga, AXIS SECURITY.

În ceea ce priveşte autostrada spre mare, deşi lungimea tronsonului destinat pazei este doar dublu faţă de Autostrada A1, costurile se triplează. Nu mai puţin de 2 milioane şi jumătate de euro se consumă cu paza de pe autostrada Soarelui. Contractul a fost împărţit pe 3 tronsoane, toate alocate unui singur ofertant, o asociere între G4Security şi Axis Security.

Aceleaşi firme au câştigat şi contractul pentru cei 52 de kilometri din autostrada Bucureşti - Ploieşti, pentru care CNADNR va plăti 400.000 de euro.

×
Subiecte în articol: CNADNR paza
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close