Antena 3 CNN Actualitate CNADNR pune GPS-uri pe utilajele de deszăpezire pentru a le monitoriza activitatea şi costurile

CNADNR pune GPS-uri pe utilajele de deszăpezire pentru a le monitoriza activitatea şi costurile

CNADNR pune GPS-uri pe utilajele de deszăpezire pentru a le monitoriza activitatea şi costurile
Sursa foto: Foto: Agerpres
31 Oct 2013   •   18:21

CNADNR va iniţia, în judeţul Argeş, un program-pilot de dotare a fiecărui utilaj de deszăpezire cu GPS, pentru urmărirea costurilor şi a modului de acţiune, a anunţat, joi, la Sibiu, ministrul Delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Şova.
       
"În judeţul Argeş vom avea, pentru prima oară, un program-pilot al CNADNR-ului, în care vom pune GPS pe fiecare maşină de deszăpezit sau de dat cu sare sau cu nisip sau cu clorură de calciu şi se va putea urmări pe site-ul CNDANR-ului fiecare maşină unde se află. Şi dacă programul-pilot dă rezultate - în sensul că vom şti câţi kilometri au parcurs, ce cantitate de material antiderapant a folosit, cât s-a aflat pe drum la muncă, când a ieşit pe drum, cât a mers, cu ce viteză, vom putea urmări absolut tot - îl vom extinde în toată ţara", a afirmat Dan Şova, citat de Mediafax.
   
Potrivit acestuia, activitatea maşinilor de deszăpezire din judeţul Argeş va putea fi urmărită pe site-ul CNADNR în baza unor parole, care vor fi oferite de către reprezentanţii instituţiei.
   
Şova a precizat că 75 de maşini şi utilaje vor fi dotate cu GPS, fiind în curs de realizare procedura de achiziţie a acestora.
   
Ministrul nu a putut preciza care este costul total al proiectului.
   
Ministrul Dan Şova şi directorul general al CNADNR, Narcis Neaga, au participat, joi, la Sibiu, la o întâlnire cu directorii direcţiilor regionale de drumuri şi poduri.
   

×
Subiecte în articol: dan sova CNADNR
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close